‘Grote liefde vermist in de Alpen en na 45 jaar teruggevonden’

Vijf dagen voor hun 45-jarige huwelijksfeest krijgen Kate en Geoff te horen dat het lichaam van Geoff’s eerste grote liefde is teruggevonden. In de jaren 1960 werd zij vermist in de Alpen en raakte ingevroren in een gletsjer. De zekerheid en rotsvaste basis van 45 jaar huwelijkse trouw veranderen als een donderslag bij heldere hemel in een schokgolf aan onwaarschijnlijke en tegenstrijdige emoties. De grote vraag is: wat doe je als een relatief korte affaire uit het verleden een gelukkig huwelijk van 45 jaar op losse schroeven zet? Ga je door met de voorbereidingen van het 45-jarige jubileum of betekent dit een voortijdig einde van de feestelijkheden?
Oorspronkelijk was dit een kort verhaal van de schrijver David Constantine. Totdat regisseur en scenarist Andrew Haigh het omtoverde in een hartverscheurende speelfilm (2015). De twee hoofdrolspelers schitteren door hun ingetogen spel en rake observaties. Voor deze acteerprestatie werden zij onderscheiden met een Oscarnominatie en een Zilveren Beer op het filmfestival van Berlijn.
De Protestantse Gemeente in Heemstede vertoont deze film op woensdagmiddag 26 april om 14.00 uur in het Trefpunt, Akonietenplein 1 te Bennebroek. John Kraan, voormalig filmselecteur bij de NCRV en recensent bij Stem in de Stad Haarlem, zal enkele kijktips geven, zodat de kijkers weten waar ze op moeten letten. Na de film zal hij de film toelichten en is er gelegenheid om vragen te stellen. Iedereen hartelijk welkom. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.