Grootste Band van Nederland wil nog groter worden

Na het succes van De Grootste Band van Nederland vorig jaar, maakt de organisatie zich nu op om nog groter te worden. Meer dan 600 muzikanten geven op 28 mei een concert ’60 jaar popmuziek’ op het evenemententerrein bij de Lichtfabriek in Haarlem. Honderden drummers, zangers, toetsenisten, gitaristen en blazers spelen samen in één band.
Het concert is bedoeld om aandacht te genereren voor stichting Muziekids die zich inzet om langdurig zieke kinderen kennis te laten maken met alle facetten van de muziek. Gebleken is dat onder andere muziek maken een positieve bijdrage kan hebben op het genezingsproces. Het idee is ontstaan nadat initiatiefnemer Alain Timmers een filmpje zag dat in de zomer van 2015 op internet circuleerde. In dit filmpje spelen vele honderden Italiaanse muzikanten en vocalisten een nummer van The Foo Fighters. Via een oproep op zijn Facebookpagina verzamelde hij in rap tempo 250 muzikanten. In 2016 speelden die muzikanten het nummer ‘Rocking in the Free World’ van Neil Young op de Haarlemse Grote Markt.

60 jaar popmuziek
Dit jaar gaat de organisatie dus groter. De complete band van ruim 600 muzikanten wordt aangestuurd door muzikaal leider Jaco van der Steen. Samen met de organisatie van DGBVN heeft hij nummers uit de rijke popgeschiedenis uitgekozen. Het thema van het concert is dan ook ’60 jaar popmuziek’. In totaal speelt DGBVN zeven iconische nummers uit de 50er, 60er, 70er, 80er, 90er en Nullies; uit ieder decennium één nummer. Uiteraard staat het nummer dat vorig jaar gespeeld is in Haarlem door 250 muzikanten ‘Rockin’ In The Free World’ van Neil Young op de setlist.

Aandacht voor stichting Muziekids
DGBTW wil dat iedereen muziek kan maken. Met dit concert vraagt DGBTW dan ook aandacht voor Stichting Muziekids. Deze stichting wil mogelijkheden creëren om kinderen, tijdens het verblijf in het ziekenhuis, kennis te laten maken met het spelen, luisteren en beleven van muziek. Dat kan een belangrijke rol spelen bij herstellen en genezen van een ziekte. Muziekids streeft er naar om ziekenhuizen in Nederland te voorzien van een speciaal voor de jonge patiënten ingerichte muziekruimte: De Muziekids Studio.

Meer dan 600 bandleden
Het miniconcert door DGBVN wordt dus verzorgd door 600+ zangers, zangeressen, bassisten, drummers, gitaristen, blazers en toetsenisten. Het concert vindt plaats vanaf 15.00 uur aan de Oerkapkade, achter de Lichtfabriek in Haarlem.