Gratis toegankelijk: ruim 200 optredens in Haarlem

Op zondag 19 februari kan Haarlem zich weer opmaken voor een nieuwe editie ‘Gluren bij de Buren’. Laat je verrassen door culturele optredens in een van de 92 woonkamers in Haarlem die zijn omgetoverd tot incidenteel poppodium. Tijdens de derde editie van Gluren bij de Buren Haarlem kan die dag tussen 13.00 en 18.00 uur in alle wijken van Haarlem ‘gegluurd’ worden naar lokaal talent. Met maar liefst 276 optredens uiteenlopend van klassieke muziek tot rockbands tot theater is er voor ieder wat wils!

Elke artiest speelt gedurende de dag drie voorstellingen van elk 30 minuten. Doordat de deelnemende woonkamers nooit verder dan een paar minuten fietsen van elkaar af liggen is het mogelijk meerdere voorstellingen te bezoeken. Het programma van Gluren bij de Buren is te vinden op: www.glurenbijdeburen.nl

Gluren bij de Buren is ook dit jaar weer gratis toegankelijk voor publiek. In elke woonkamer staat een kopje koffie of thee klaar. Daarnaast vindt je bij elk optreden een spaarpot waar je een vrijwillige bijdrage kan leveren. Je kunt nu ook gemakkelijk online doneren via iDeal op je computer of met je smartphone. De vrijwillige bijdrages worden gebruikt om Gluren bij de Buren volgend jaar weer te kunnen organiseren. Zo kan het evenement gratis toegankelijk en zo laagdrempelig mogelijk bijven.