Gitaarlem Talent Award eind november

De nieuwe ronde van de Gitaarlem Talent Award wordt dit jaar gepresenteerd door Lucas Hamming. Tien jonge singer-songwriters strijden op 28 november in de Haarlemse Philharmonie om de felbegeerde Talent Award. Deze wordt voor de derde keer door stichting Gitaarlem uitreikt.

De tien deelnemers veroverden de finaleplaats na verschillende voorrondes in de stad. Ze componeerden een nummer dat aan het thema ‘Take Me Home’ moest voldoen. Een nieuw en origineel nummer dus. De finalisten zijn: John-Lewis Cabot, Sanne Brouwer, David Breebaart & Davy Lourenburg, Auke te Loo & Celine Dib, Liv Webbers, Marjo Kreileman, Christian Sebazungu, Lisa Rietveld, Peer Moens en Wessel van Deursen.

Vakjury uit Haarlemse muziekindustrie

De Gitaarlem Talent Award is een samenwerking tussen Stichting Gitaarlem en de festivals Zomer in de Zaanen en Schalkwijk aan Zee, Hart en de vereniging Hart muziekschool en het Conservatorium Haarlem. Een vakjury bepaalt wie er uiteindelijk met de eer en de bokaal naar huis gaat en misschien wel een glansrijke carrière tegemoet gaat. De vakjury bestaat uit een groot aantal prominenten uit de Haarlemse muziekindustrie: Frans Funnekotter (directeur Hart en voorzitter), Daan van Rijsbergen (artiestenmanager), Ivo Maissan (directeur Klein Haarlem), Maarten Steinkamp (muziekproducent), Ruud Vinke (artiestenmanager) en Menno Timmerman (muziekproducent).

Lucas Hamming nieuwe presentator

De voorgaande edities werden op meer dan voortreffelijke wijze gepresenteerd door VanVelzen. Voor de derde editie van de Gitaarlem Talent Award neemt Lucas Hamming het presentatiestokje over. Lucas brak zelf door in een andere talentenshow; het tv-programma Beste Singer-Songwriter van Nederland. In korte tijd had hij twee keer de 3FM Megahit te pakken en bracht hij zijn debuutalbum ‘Ham’ uit. Ook koos Matthijs van Nieuwkerk Lucas en zijn band uit als de huisband van het vorige seizoen in De Wereld Draait Door. Dit jaar stond hij op Pinkpop met zijn band en in december speelt hij, waarschijnlijk nieuw repertoire, in Paradiso, om vervolgens zijn nieuwe album in maart 2017 uit te brengen.

De Gitaarlem Talent Award wordt beschouwd als een opstapje voor de carrière van de winnaar. De eerste winnares Aina heeft inmiddels haar eerste cd uitgebracht en stond in 2015 op Haarlem Jazz and More. Dit jaar bestaat de prijs uit de GietHaarlem; een keramisch beeld van de Bavokerk met gitaar. Het beeld is ontworpen en gemaakt door Keramikos uit Haarlem, een gitaar, beschikbaar gesteld door Alphenaar Musicstore. Gitaarlem verzorgt voor de winnaar diverse optredens op lokale festivals. De tweede en derde plaats krijgen ook een gitaar.

De Gitaarlem Talent Award. Maandag 28 november 20.15 uur, Philharmonie, kaarten via www.theater-haarlem.nl

Lucas Hamming (Fotografie: Andrew Nicholson).