Giften voor drie Heemsteedse vrijwiligersorganisaties

Op donderdag 7 december hebben 112 goede doelen en verenigingen in de Witte Kerk in Nieuw-Vennep een bijdrage ontvangen uit het Meerlandenfonds. Ook in 2017 heeft Meerlanden een bedrag van €50.000,- in het fonds gestort om goede doelen en (sport)verenigingen uit de omgeving te ondersteunen. Er waren in totaal 264 aanmeldingen. Tijdens de donatie-middag, op 7 december, mochten 44 vertegenwoordigers van instanties kort iets vertellen over de besteding van hun gift. Angeline Kierkels, directeur van Meerlanden, sprak van een inspirerende middag waarop zovele vrijwilligers iets over hun vereniging of stichting vertelden.

Aanvragen die werden gehonoreerd ondersteunen onder meer doelen voor ouderen, verstandelijk gehandicapten, kansarme kinderen, vluchtelingen en projecten op gebied van duurzaamheid, sport en educatieve doeleinden. In Heemstede zijn drie aanvragen verzilverd. Het gaat om WIJ Heemstede, scouting Bernadotte en historische vereniging Heemstede en Bennebroek (HVHB). WIJ Heemstede gebruikt de gift van ruim 700 euro voor een speciale ouderen-sportgroep. HVHB kan het haar toegekend bedrag (400 euro) spenderen aan de inrichting van het onlangs betrokken Pomphuis, naast de watertoren en Bernadotte besteedt het geld dat werd verkregen (500 euro) aan nieuw spelmateriaal. Heemstede stak schril af met drie bijdragen uit het fonds ten opzichte van andere plaatsen, zoals Aalsmeer waar tientallen verenigingen en instanties een bedrag zagen gehonoreerd. Dat heeft vast te maken met het aantal aanvragen; mogelijk is het Meerlandenfonds nog niet heel bekend in Heemstede. Bloemendaal was eveneens vertegenwoordigd; maar liefst vijf organisaties uit deze gemeente zijn blij gemaakt met een donatie uit het fonds.

Bij de toekenning van een bijdrage uit het fonds is gekeken of verenigingen en goede doelen laten zien dat ze met hun initiatief de buurt verbeteren en het welzijn van mensen vergroten. Angeline Kierkels, algemeen directeur Meerlanden: “Wij zetten ons elke dag in voor een duurzame en prettige werk- en leefomgeving voor iedereen in de regio. Daarbij zijn de inspanningen van goede doelen en verenigingen onmisbaar. Het is daarom elk jaar weer een feest om de cheques uit te reiken.”

Wethouders spreken waardering uit
Alle goede doelen en (sport)verenigingen die een bijdrage uit het Meerlandenfonds ontvangen, zijn actief in het verzorgingsgebied van Meerlanden. Namens diverse gemeenten, waaronder Amstelveen, Aalsmeer, Heemstede, Noordwijk, Ouderkerk aan de Amstel, Lisse, Diemen en Haarlemmermeer waren wethouders aanwezig om in de Witte Kerk de cheques te overhandigen en hun waardering uit te spreken richting alle vrijwilligers. Op www.meerlanden.nl/fonds staat de complete lijst met organisaties die een bijdrage uit het Meerlandenfonds hebben ontvangen.

Over Meerlanden
Meerlanden gelooft dat een circulaire samenleving mogelijk is. Een samenleving zonder afval, maar met grondstoffen die na hergebruik en recycling als nieuwe producten worden teruggebracht in de kringloop. Een samenleving waarbij de openbare ruimte ook leverancier is van grondstoffen. Een samenleving waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen krijgen. Samen met haar stakeholders wil Meerlanden de regionale samenleving circulair maken én de werkgelegenheid regionaal versterken en bevorderen. Haar missie: “Samen sneller circulair!”