Fietsroute App brengt ‘het nieuwe knooppunten fietsen’

Nederland is een echt fietsland. Met ongeveer 200 miljoen dagtochten per jaar stappen veel Nederlanders regelmatig op de fiets om Nederland te ontdekken. Hierbij maken ze meestal gebruik van de fietsknooppunten. Dankzij dit systeem kan een route eenvoudig uitgezet worden door knooppuntnummers te volgen. Dit gebruiksvriendelijke systeem kent echter ook nadelen, want vaak lopen de routes niet langs bezienswaardigheden en horeca. Uit landelijk onderzoek van de ANWB blijkt dan ook dat onder andere de afwezigheid van horeca langs de fietsroutes een doorn in het oog is voor de fietsers.

Informatie op het juiste moment 
Na een lange ontwikkelings- en testperiode introduceerde het Harderwijkse bedrijf Fietsnetwerk.nl hiervoor een oplossing: ‘De Fietsnetwerk App’. Deze App maakt gebruik van de laatste innovaties op het gebied van GPS-technologie. Hij geeft hierdoor secure begeleiding langs de knooppunten door circa 30 meter voor elk fietsknooppunt informatie te geven over de volgende stap in de route. Een nieuw uitgangspunt en hiermee volledig anders dan de bestaande Fiets Apps. Naast routebegeleiding ontvangen gebruikers van de App in hetzelfde bericht ook omgevingsinformatie op hun smartphone. Dit kunnen bezienswaardigheden of horecagelegenheden zijn, vaak met een aanbieding van de lokale ondernemers.

Minimaal batterijverbruik 
Indien gewenst kan direct de route hiernaartoe opgevraagd worden. Met een bestand van ongeveer 2200 afstapmomenten, waarvan een groot deel in de provincie Noord-Holland, is er langs elke fietsroute van Fietsnetwerk.nl wel iets te zien of te doen. Dat aantal zal in de komende tijd alleen maar groeien. Door de innovatieve techniek is het batterij- en dataverbruik tot een minimum beperkt zodat zorgeloos een dag gefietst kan worden.

Ook zonder internet  
Bij een bezoek aan een afstapmomenten ontvangt men een welkomstbericht, een leuke aanbieding of informatie over de locatie. Ook zonder internet krijgt men deze informatie omdat gebruik wordt gemaakt van de innovatieve beacon-technologie.

De Fietsnetwerk App is gratis te downloaden voor Android en IOS en wordt intussen door meer dan 40.000 enthousiaste fietsers gebruikt. Meer weten? www.fietsnetwerk.nl