Europese klassiekers in de Pletterij Cinema Club

Zin in een tijdloze klassieker, met een weergaloos verhaal en oogstrelende beelden? Kom dan dinsdagavond naar de Pletterij Cinema Club in Haarlem. Dinsdag 1 december draait ‘Tristana’ (1970) onder regie van Louis Buñuel. Op 8 december is dat de film ‘Lights in the dusk’, ook van Buñuel. Beide films beginnen om 20.00 uur. Toegang bedraagt €3,-, mensen tot 25 jaar betalen €1,50 (inclusief lidmaatschap Cinema Club). Reserveren is gewenst, via reserveren@pletterij.nl of 023-542 35 40.

Wat is de meerwaarde van een film? Filmkenners Lenie Peetoom en Simon Turner voorzien afwisselend de cinematografische meesterwerken van een korte inleiding. De films in december worden ingeleid door Lenie Peetoom. Het thema: Europese Meesterwerken.

Lights in the dusk

De film is geregisseerd door Aki Kaurismaki, 2007. Met zijn minimalistische cinematografische stijl en droge humor, waarin muziek een belangrijke rol speelt levert de Finse regisseur Aki Kaurismaki al zo’n 30 jaar filmparels af. En deze worden niet alleen gewaardeerd door zijn grote schare fans, maar ook op internationale filmfestivals valt hij regelmatig in de prijzen. De film kreeg een plaatsje in het boek ‘100 mooiste films, een reis door honderd jaar filmgeschiedenis’. Evenals Alfred Hitchcock speelt hij graag kleine rolletjes in zijn eigen films.

Pletterij Debat en Cultuur is te vinden aan de Lange Herenvest 122, in Haarlem. Voor meer informatie: www.pletterij.nl