Enthousiaste en sportieve sfeer bij scoutingzwemwedstrijden Splash

Afgelopen zaterdag hebben 700 scouts (90 teams) in de leeftijd van 7 jaar tot 17+ gestreden om de felbegeerde Boerhaave bekers tijdens de jaarlijkse scoutingzwemwedstrijden SPLASH.

Het Boerhaavebad het domein van Scouting regio Haarlem. Op deze dag is er door 17 scouting groepen uit de regio in verschillende leeftijdscategorieën gestreden om de verschillende bekers en medailles. Om kwart over negen zijn de jongste kinderen van 5 tot 7 jaar begonnen. Zij hebben in en rondom het recreatie bad leuke water spelletje gespeeld.

Om half elf is door de voorzitter van de scouting regio Haarlem, Cor Geldhof,  het startsein gegeven voor de zwemwedstrijden. De teams moesten in twee keer 10 minuten zoveel mogelijk baantjes zwemmen. “Het was weer fantastisch”, aldus een zwemmer die net het water uit komt. Met zijn team van 6 personen heeft hij net 10 minuten estafette gezwommen. Over 50 minuten moet hij voor de tweede keer 10 minuten zwemmen. Daarna gaat er gerekend worden wie in zijn leeftijds categorie winnaar is geworden.

Tussen de verschillende leeftijdscategorieën is er nog een sprint wedstrijd om te zien welke groep de snelste individuele sprinter heeft. Om negen uur avonds komen de laatste zwemmers uit het water voor de prijsuitreiking van de leeftijdscategorie 17+ en leiding. Volgens organisator Michiel Kraakman was het weer een zeer geslaagde dag. Er hing een enthousiaste en sportieve sfeer in het zwembad. De ouders van de deelnemers hebben flink aangemoedigd, wat de prestaties goed heeft gedaan. Dankzij de hulp van 25 vrijwilligers, SRO en andere sponsoren is alles weer goed verlopen.