Drie afstanden heerlijke winterwandeling

Of je nu traint voor een vierdaagse of gewoon wilt genieten van een lange wandeling door het prachtige duingebied, ook dit jaar mogen wandelliefhebbers de traditionele Nationaal Park Winterwandeling niet missen! Het Nationaal Park Zuid-Kennemerland strekt zich uit door bos, open duin en langs verscholen duinmeren en strand. De Nationaal Park Winterwandeling op zondag 5 februari heeft dit jaar drie routes: 10, 15 en 20 km. Kies een afstand en schrijf u nu in via tinyurl.com/npzkwinterwandeling (reserveren verplicht).

Vanaf het bezoekerscentrum De Kennemerduinen in Overveen loopt de wandeling door een afwisselend landschap met bos en duinen over smalle en brede paden met hoogteverschillen. Achter elke bocht ligt een nieuw duinlandschap verborgen. Bij de 15 en 20 km loopt u via Camping de Lakens naar het strand en door één van de windsleuven in de zeereep langs het Vogelmeer weer terug. Wandelaars van 15 en 20 kilometer kunnen een tussenstop maken in restaurant Gestrand op Camping De Lakens. Daarna gaat de route door half open duinlandschap langs slingerpaadjes weer richting het bezoekerscentrum waar de warme soep u opwacht.

Aan de Nationaal Park Winterwandeling kunnen maximaal 750 deelnemers meedoen, startend tussen 8.30 en 11.00 uur. De uiterlijke inschrijfdatum is vrijdag 3 februari om 12.00 uur. De kosten van deelname zijn €7,50 per persoon, inclusief een routebeschrijving, kop soep bij terugkomst, herinneringsvaantje en een donatie van €1,- voor een nieuw aaidier in de tentoonstelling van het bezoekerscentrum. Er is op deze dag EHBO aanwezig.

Honden zijn niet toegestaan in dit deel van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.