Dit zijn ze: de prijswinnaars van de tuinenwedstrijd

Hillegom – Dit jaar begon de tuinenwedstrijd van de Heemsteder in samenwerking met Tuincentrum de Oosteinde al in juni. We hadden immers meer tijd om in de tuin of op het balkon groen bezig te zijn. De foto-oproep was niet aan dovemansoren gericht: massaal stuurde u uw mooie tuinfoto’s naar de redactie. Er kon kans gemaakt worden op drie prijzen: de hoofdprijs van 100 euro aan waardebonnen, te verzilveren bij het bewuste tuincentrum, een balkon- of kleine tuinprijs (50 euro) en een aanmoedigingsprijs voor een leuk tuinproject (25 euro).

De jury van het tuincentrum vond het ook dit jaar weer moeilijk om tussen alle mooie foto’s en enthousiaste begeleidend schrijvens de drie prijswinnaars aan te wijzen. Toch is het gelukt, getuige de foto die zaterdagmorgen 19 september is gemaakt in het filiaal van De Oosteinde aan de Zandlaan in Hillegom.

Is het zo dat meer vrouwen dan mannen de tuinier zijn thuis of is het puur toeval dat alledrie de winnaars vrouw zijn? In elk geval zijn de winnaars van 2020 allen dames. Van links naar rechts Laura van Vliet die de prijs voor het mooist aangeklede balkon won. In het midden Martine Roos, zij wist met haar ‘adoptietuin, een openbaar plantsoen die zij met bloeiende planten omvormde tot bijenparadijs, hoge ogen te gooien en kreeg de aanmoedigingsprijs. Tot slot nummer één, Carien van Donselaar, wiens tuin werkelijk een plaatje is. De bedrijfsleider van De Oosteinde verraste de drie winnaressen met de gewonnen waardebon én een grote bolchrysant.

Allen hartelijk gefeliciteerd!