‘Dit moet je gezien hebben’

Op dinsdag 7 maart speelt Flip Noorman met zijn band ‘De Noormannen’ de voorstelling ‘Make-up’ in de Toneelschuur in Haarlem.
Flip Noorman won in 2014 het Amsterdams Kleinkunst Festival en gaat nu mijn zijn avondvullende voorstelling ‘Make-up’ langs de Nederlandse theaters. Na het zien van de debuutvoorstelling van Flip en de Noormannen bleven pers en publiek verbluft achter. Cabaret, muziektheater, kleinkunst leken als hokjes hopeloos tekort te schieten om deze volslagen tegendraadse show te kunnen vangen. Maar één ding was iedereen het over eens: Dit moet je gezien hebben.

Waanzinnige muzikanten, virtuoos taalgebruik en relativerende humor wisselen elkaar in rap tempo af. Flip en de Noormannen brengen in Make-up een ode aan de leugen. Wees welkom in een onweerstaanbaar grillige wereld waarin de mensen die deugen worden afgeschminkt. Tom Waits en Boudewijn de Groot staan hand in hand te kijken hoe piepend, krakend en met een duizelingwekkende performance energie de troon van de misleiding wordt opgetuigd.

Verover dus mijn hart / Met jouw Trojaanse paard / Als het masker geil genoeg is / Is het de afslachting waard

Flip en de Noormannen bestaat uit Flip Noorman, Koen Schouten, Jorn Ten Hoopen, Thierry Castel, Hassan Abudaldah en Friso van Wijck.

 

Meer informatie op: www.flipnoorman.nl

Foto: Roger Cremers.