De klucht naar een hoger niveau tillen

‘Een kus van een Rus!’ is een vertaling van de Engelse klucht ‘Chase me comrade!’ geschreven door Ray Cooney. Het is een klassieker onder de kluchten met uitdagende thema’s als dans, hoge ambtenaren, Rusland en marine geheimen. Een kus van een Rus! heeft alle facetten van wat een klucht nodig heeft: Persoonsverwisselingen, een hoop verwarringen en natuurlijk een moordend tempo vol chaos.

De Russische danser Yoeri Petrovyan van het Bolshoi ballet wil het strenge regime van Rusland ontvluchten en asiel aanvragen in Nederland. Via een bevriende ballerina komt hij terecht in het huis van een vriendin van de ballerina. De vader van deze vriendin is een hoge commandant bij het ministerie van Defensie en mag onder geen beding weten wat er precies aan de hand is. Onbedoeld worden ook de andere personages, woonachtig in en om het huis bij de plannen van het dansende duo betrokken. Dit is het begin van vele moeilijkheden en persoonsverwisselingen. Boebi Bus probeert met behulp van zijn vriendin, de dochter van de commandant, die moeilijkheden het hoofd te bieden.

ML Theaterproducties hoopt meer bekendheid te geven en de klucht naar een hoger niveau te tillen in Haarlem en omgeving. ML Theaterproducties bestaat dit jaar 5 jaar en heeft eerder kluchten gespeeld als ‘Tel uit je winst’, ‘Dubbel op’, ‘Een rits te ver!’ en ‘Ren voor je vrouw!’.

De regie is in handen van Martijn Lether. Speeldata hieronder, alle opvoeringen in het Haarlemmerhout Theater Haarlem.

Donderdag 20 april om 20.15 uur,  vrijdag 21 april om 20.15 uur, zaterdag 22 april om 20.15 uur en zondag 23 april om 14.30 uur.

Meer informatie en het reserveren van kaarten via www.mltheaterproducties.nl

(Fotograaf: Tiamo Essenberg).