Heemstede – Met het intredende voorjaar, deze week een heerlijk fris pastagerecht met zalm en limoen, dat niet moeilijk te bereiden is.
Benodigdheden (voor 4 personen):
2 pakjes verse pasta (zelf pasta maken kan natuurlijk ook)
Een pakje gerookte zalm, in snippers
2 à 3 eetlepels crème fraîche (light)
Een scheutje limoensap van een limoen
Limoenrasp van de schil1 à 2 eetlepels kappertjes
Wat verse dille
Verse groene groente als doperwtjes, sperzieboontjes of kleine groene asperges
Wat groentebouillon
Wat extra vergine olijfolie
Zout en peper naar smaak
Bereiding:
Kook eerst de groene groente beetgaar en knapperig in de groentebouillon. Giet de groente af en besprenkel deze met olijfolie en bestrooi met een beetje versgemalen peper.
Kook in dezelfde tijd de pasta ‘al dente’ oftewel beetgaar. Kijk hiervoor op de verpakking. Eigengemaakte pasta moet doorgaans 1 tot 2 minuten koken. Proef even met een vork om dit te testen.
Giet de pasta af en schep de groene groente met de zalmsnippers er doorheen.
Meng vervolgens de crème fraîche met limoensap, kappertjes en wat limoenrasp. Schep dit mengsel goed door de pasta heen.
Maak de pasta verder af met gehakte dille en nog wat limoenrasp.
Wijnsuggestie:
Een lekker volle witte wijn, zoals een Chardonnay, die de pasta prima kan aanvullen. Vraag uw wijnhandelaar of slijter.
Buon appetito!
Foto: verse pasta.