Bestrijdingsdienst

De 4 meest voorkomende ongemakken in je huis

PARTNERBIJDRAGE

Je woning moet de plek zijn waar je je thuis voelt. Je woning moet de plek zijn waar je onbezorgd kunt leven. Je woning moet de plek zijn waar je tot rust kunt komen. Ook moet je woning de plek zijn waar je geen last van ongemakken hebt.

Dat laatste is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Een ongeluk zit immers altijd in een klein hoekje. Je kunt altijd, op verschillende manieren, last van ongemak krijgen. Met name onderstaande ongemakken komen in veel woningen voor.

Ongemak 1: dieren in huis

De kans bestaat altijd dat je in je woning last van ongedierte krijgt. Het kan bijvoorbeeld om mieren, muggen of muizen gaan. Ongeacht om wat voor plaag het gaat, moet je zo snel mogelijk in actie komen. De muizen bestrijden doe je bijvoorbeeld met meerdere muizenvallen. Muggen bestrijden doe je onder meer met een muggenspray en het dichtmaken van gaten en kieren.

Het is niet altijd mogelijk om zelf iets aan dit ongemak te doen. In sommige situaties is het verstandiger/beter om een ongediertespecialist in te schakelen.

Ongemak 2: vlekken in je interieur

Gooi je per ongeluk rode wijn over je prachtige vloerkleed heen? Of mors je per ongeluk koffie op je lichte bank? Dergelijke situaties brengen een groot ongemak met zich mee: je creëert hier onwijs lelijke vlekken in je interieur mee.

Het is niet makkelijk om iets tegen deze vlekken te doen. Zo is het belangrijk dat je direct in actie komt zodra de vlek ontstaan is. Wat je hier precies aan kunt doen, is afhankelijk van het materiaal waar de vlek in zit. Ook het soort vlek is van invloed op het soort bestrijding.

Ongemak 3: schimmel in huis

Vind je het heerlijk om langdurig te douchen? Tocht je je badkamer echter niet voldoende door? Dan krijg je in je badkamer al snel last van schimmel. Ook in andere ruimtes in je woning kun je snel last krijgen van schimmel.

Je kunt schimmel laten verwijderen door een specialist, terwijl je dit ook zelf kunt doen. Wat echter belangrijker is, is om schimmel te voorkomen. Dit doe je onder meer door je woning goed door te laten tochten. Ook moet je de vorming van tocht in je woning voorkomen. Tocht is de hoofdoorzaak van schimmel in huis.

Ongemak 4: gebrek aan opbergruimte

Hoeveel spullen heb je wel niet die je op wilt bergen? Grote kans dat het om ontzettend veel spullen gaat. Grote kans ook dat je een gebrek aan opbergruimte ervaart. Dit is namelijk iets waar in veel huishoudens sprake van is.

Dit ongemak kun je relatief eenvoudig oplossen. Hoe? Nou, door bijvoorbeeld van slimme opbergsystemen gebruik te maken. Zo kun je voor een bed met opbergruimte kiezen. Of je kiest voor een bank met opbergruimte. Of je kiest voor handige opbergbakken die je op zolder kunt bewaren.

Al met al kun je last van verschillende soorten ongemakken in je huis krijgen. Hoe ga jij met deze ongemakken om? Het belangrijkste is om direct in actie te komen.