COC Kennemerland zoekt vrijwilligers voor voorlichting op scholen

Naast voorlichtingen op middelbare scholen biedt COC Kennemerland vanaf september voor het eerst ook lessen aan voor basisscholen. In verband met de uitbreiding is COC Kennemerland hard op zoek naar vrijwillige voorlichters.

Met de start van het nieuwe schooljaar breidt COC Kennemerland het aanbod in voorlichtingen over homoseksualiteit uit. Groepen 7 en 8 kunnen dit jaar voor het eerst bezoek verwachten van het COC-voorlichtersteam, dat met de klas komt praten over onder meer verliefdheid. Met behulp van spelletjes leren de kinderen meer over homoseksualiteit en ‘anders zijn’. Daarnaast vertellen de lhbt-voorlichters hun eigen verhaal en kunnen de kinderen hen alle vragen die ze hebben stellen.

Door de uitbreiding naar basisscholen is COC Kennemerland naarstig op zoek naar vrijwilligers die het team, actief in Haarlem en omgeving,  willen versterken. Potentiële voorlichters, scholen en geïnteresseerden zijn daarom  van harte uitgenodigd om op donderdag 22 september een demonstratieles van COC Kennemerland bij te wonen. Tijdens deze les worden delen van de ontwikkelde methode en de werkwijze tijdens een les gedemonstreerd. Daarnaast zijn er vrijwilligers aanwezig om vragen te beantwoorden.

Deelname is gratis, aanmelden is gewenst en kan via voorlichting@cockennemerland.nl.

Waar: Haarlem Effect, Gedempte Oude Gracht 138 in Haarlem.

Wanneer: 22 september

Tijd: Inloop vanaf 19.30, de les start om 20.00 uur.

COC Kennemerland geeft al een aantal jaar voorlichting op middelbare scholen in de regio Kennemerland. Sinds 2012 zijn middelbare scholen verplicht voorlichting te geven over seksuele diversiteit. COC Kennemerland biedt voor alle niveaus een op maat gemaakte voorlichting aan. Een enthousiast team van ongeveer 15 vrijwillige voorlichters staat een tot twee ochtenden per maand voor de klas om in een twee uur durende les aandacht te besteden aan seksuele diversiteit.