CDA wil Kindertelefoon in Bloemendaal behouden

Het CDA in Bloemendaal maakt zich grote zorgen over het voortbestaan van de Kindertelefoon. De Kindertelefoon vreest in financiële problemen te komen nu het met 388 gemeenten moet onderhandelen over de betaling voor haar diensten. In het verleden betaalde de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) de organisaties Kindertelefoon, Sensoor (Luisterend Oor) en AKJ (Vertrouwenswerk Jeugd) namens alle gemeenten in één keer.

Voor het CDA in Bloemendaal staat voorop dat er voor kinderen die anoniem hun verhaal kwijt willen altijd een luisterend oor moet zijn. Daarom heeft de partij aan het college gevraagd of het voor 1 juni een overeenkomst wil sluiten met de Kindertelefoon.

Ook in de Tweede Kamer heeft het CDA aandacht gevraagd voor het voortbestaan van de Kindertelefoon. Tweede Kamerlid René Peters wil voorkomen dat de Kindertelefoon in de toekomst niet meer toegankelijk is in alle gemeenten. Peters: “De kindertelefoon is belangrijk omdat het een luisterend oor biedt aan kinderen die nergens anders terecht kunnen met hun problemen.”