Buitenspelen is niet vanzelfsprekend meer

1 op de 5 kinderen speelt niet of slechts één keer per week vrij buiten. En 80% van de kinderen beweegt onvoldoende. Daarom ondersteunt Jantje Beton scholen om geld op te halen tijdens de Loterij voor buitenspelen tijdens en na schooltijd. Scholen mogen de helft van de opbrengst van de verkochte loten besteden aan het schoolplein en buitenactiviteiten. Met de andere helft ondersteunen de scholen buitenspeelprojecten van Jantje Beton. Zo komen jaarlijkse zo’n 70.000 leerlingen van scholen samen met Jantje Beton in actie voor meer buitenspelen!

Kinderen bewegen niet alleen te weinig. Wist u dat 1 op de 5 kinderen niet of slechts één keer per week vrij buitenspeelt? En dat steeds meer kinderen niet naar een sportclub kunnen om lekker te bewegen? Daar wil Jantje Beton wat aan doen. Iedere school die zich aanmeldt voor de Jantje Beton Loterij stimuleert buitenspelen tijdens en na schooltijd. En scholen helpen door deelname aan de Loterij kinderen voor wie buitenspelen minder vanzelfsprekend is.

Buitenspelen is gezond, het geeft energie en het levert ook nog eens een positieve bijdrage aan het concentratievermogen en de leerprestaties. Jantje Beton zet kinderen daarom graag spelenderwijs in beweging. Het schoolplein biedt kinderen goede mogelijkheden om tijdens en na schooltijd actief te zijn en hun batterij op te laden. Het schoolplein staat zelfs in de top 3 van favoriete plaatsen om te spelen. Een belangrijke (speel)plek dus!

In de afgelopen 20 jaar hebben duizenden scholen met de opbrengst hun buitenspeelmaterialen aangeschaft, speeltoestellen op kunnen knappen en extra voorzieningen op het plein aangebracht.
Jantje Beton roept ouders, leerkrachten of anderszins betrokkenen op, hun basisschool te wijzen op de loterij.

Met de opbrengst van de loterij kunnen basisscholen veel doen: het schoolplein opknappen, een avontuurlijk schoolreisje organiseren of nieuwe buitenspeelmaterialen en -toestellen, zoals een duikelrek of klimtoestel, aanschaffen.

Iedere basisschool kan deelnemen aan de Loterij. Scholen kunnen zich aanmelden via www.jantjebeton.nl/loterij.