Bram Bakker: Wie is hier nu gek?

Op zondagmiddag 22 november, 16.00 uur, is Bram Bakker, psychiater, publicisten cabaretier, de gast van Areopagus Bloemendaal. In de Dorpskerk van Bloemendaal spreekt Tom de Haan, journalist, met hem over de vraag wie is hier nou (niet) gek?
Bakker heeft nooit geschroomd om zijn denkbeelden publiekelijk te uiten, ook niet wanneer het ging om mensen die hij als patiënt had gehad, zoals de schrijver/dichter Rogi Wieg die afgelopen juli een einde aan zijn leven maakte.
Bram Bakker kwam al vroeg in aanvaring met zijn opleiders en collega’s omdat hij zich niet hield aan de mores van zijn vakgenoten. Dat ging zo ver dat hij in 2005 door het Medisch Tuchtcollege een waarschuwing kreeg waarna hij besefte dat zijn wetenschappelijke rol – hij was gepromoveerd – bleek uitgespeeld en voor zichzelf begon.

Areopagus is een cultureel/maatschappelijk platform voor verdieping, bezieling en verstrooiing en wil graag voorwaarden scheppen voor een vrij en offline gesprek met beslissers en opinieleiders en zoeken naar waar het ‘ooit allemaal om begonnen is’.

Dorpskerk, Kerkplein, Bloemendaal. Toegang: uw gift.