Bijzondere collectie in stijlkamers Huis Leyduin

Van 7 juni tot 8 september kunt u een collectie olieverfschilderijen van kunstschilder Frans Buissink gratis komen bekijken in de fraaie stijlkamers van Huis Leyduin, gelegen op buitenplaats Leyduin in Vogelenzang.
Buissinks’ werk bestaat voornamelijk uit kenmerkende Noord-Hollandse landschappen, zoals het Wad, de duinen en de polder van Noord-Holland waar hij zelf ook woont. De schilderstijl ligt op de grens tussen werkelijkheid en abstractie, waarbij de vorm niets anders is dan een aanleiding voor een coloristisch avontuur: een langdurig zoeken en experimenteren met kleur en de nooit uitgeputte mogelijkheden van olieverf.

De (verkoop-)expositie is gratis te bezichtigen tussen 10.00 en 16.00 uur op de volgende data in juni (wijzigingen voorbehouden): 7, 8, 9, 14, 15, 16, 18 (kunstenaar aanwezig) 19, 20 , 21, 22, 23, 26, 27, 28 en 29 juni. De openingsdata vindt u ook op www.gaatumee.nl.

Op zondag 18 juni tussen 11.00 en 16.00 uur kunt u kennismaken met de kunstenaar. Hij vertelt u graag meer over de locatie waar het schilderij gemaakt is. Buissink is een bevlogen landschaps- en natuurkenner en schrijft veel artikelen over de natuur, bijvoorbeeld in het tijdschrift van Landschap Noord-Holland.
Frans Buissink, geboren in 1943 studeerde af bij IVKNO in Amsterdam, de latere Rietveld Academie. De Spaarndamse schilder Leen Spierenburg, leerde hem de fijne kneepjes van het impressionistische schilderen. Hij exposeerde o.a. bij het Kunstenaars Centrum Bergen, galerie het Posthuys op Texel, Pilat & Pilat, de Appelhaven, Pulchri Studio, Katwijker Museum, de Grote Kerk van Veere en in Snug Harbour in New York.

Huis Leyduin ligt aan de Woestduinweg 4, Vogelenzang. Vanaf hier is het enkele minuten wandelen naar het grote huis. Volg de pijlen Zalen Huis Leyduin.
Gratis toegang. Meer informatie over de kunstenaar vindt u op www.fransbuissink.nl

Foto: Gezicht op Twisk. (F. Buissink).