Bestuursvoorzitter Ahold Delhaize vertelt

Op zondagmiddag 9 april om 16.00 uur is Dick Boer, bestuursvoorzitter Ahold Delhaize gast van Areopagus Bloemendaal. Ad van Nieuwpoort gaat met hem in gesprek over zijn passie en zijn morele kompas. Waardoor laat Dick Boer zich inspireren?

De basis voor de loopbaan van Dick Boer werd gelegd in de kruidenierswinkel van zijn vader Jan Boer in Axel in Zeeuws-Vlaanderen. Hij leerde van zijn vader de kneepjes van het vak, zoals het aantrekken van Belgische klanten om zo de omzet te doen stijgen. Na zijn opleiding werkte Boer bij Unigro en SHV Holdings, om in 1998 bij Albert Heijn te belanden. Daar had hij zowel op nationaal als op Europees niveau verschillende functies. In 2007 werd hij door het vakblad FoodPersonality uitgeroepen tot Foodmanager van het Jaar.
In 2015 fuseerde Ahold met het Belgische concern Delhaize. Boer werd bij deze fusie benoemd tot topman van de nieuwe holding Ahold Delhaize.

Welke filosofie zit er achter zijn organisatiestrategie ‘Better together’. En wat is zijn morele kompas in de keuzes die hij dagelijks moet maken? Waardoor laat hij zich inspireren? Is de winkel nog steeds die ontmoetingsplek zoals de winkel was van zijn vader? En welke stappen zet Ahold op het gebied van duurzaam ondernemen?

Dorpskerk, Kerkplein, Bloemendaal. Na afloop meet & greet. Toegang: uw gift.