Besturen met visie, project voor sportverenigingen

De nieuwe sportnota van Zandvoort maakt het mogelijk dat Team Sportservice Heemstede-Zandvoort ook in 2019 de Zandvoortse sportverenigingen extra ondersteuningsmogelijkheden kan bieden, met als doel de Zandvoortse sportverenigingen nog toekomstbestendiger te maken. Onder andere met de start van de cursus Besturen met een visie, het opstarten van het jongerenproject WhoZnext bij The Lions en het ondersteunen van verenigingen, o.a. bij het indienen van aanvragen voor gemeentelijke stimuleringsfonds, zijn de eerste stappen gezet.

Meer visie, vrijwilligers en leden en ‘goede voorbeelden’

Met de Zandvoortse Hockeyclub is Team Sportservice een traject gestart op zoek naar meer Vrijwilligers en Leden, aan de hand van de methode Meer In Kortere Tijd. SV Zandvoort, The Lions en TC Zandvoort volgden ondertussen de cursus Besturen met een visie. Zij leerden richting geven aan de vereniging, een koers uitzetten en op basis van deze koers beslissingen nemen om uiteindelijk zo dicht mogelijk bij een vooraf bepaalde stip op de horizon te komen. Wat deze stip gaat zijn, presenteerden de verenigingen tijdens de laatste bijeenkomst. Cursusleider Robbert de Leeuw was onder de indruk van de plannen van de clubs: “De bestuursleden hebben tijdens de cursus nieuwe inzichten opgedaan om zaken slimmer aan te pakken. Het was erg leuk om tijdens de avonden ideeën uit te wisselen en van elkaar te leren.”

Voor penningmeesters stond dinsdag 19 februari de nieuwe wet m.b.t. de BTW vrijstelling op het programma, gecombineerd met het onderwerp verloning.

Op 30 april staat een ‘goede voorbeelden’ sessie gepland, waarbij bestuursleden van sportclubs en partners in het sociaal domein worden geïnspireerd om matches te maken. Samen is het mogelijk om een aanvraag in te dienen voor financiële middelen om een maatschappelijk project van de grond te krijgen.

Meer informatie en aanmelden

De thema avonden en cursussen worden georganiseerd op locatie van één van de deelnemende verenigingen in Zandvoort. Verenigingen kunnen zich, ook met aanvullend hulpvragen aanmelden bij verenigingsadviseur Hubert Habers via hhabers@teamsportservice.nl.