Alle aandacht voor paddenstoelen op Leyduin

Op 23 oktober organiseert Landschap Noord-Holland samen met IVN Zuid-Kennemerland een Paddenstoelendag op  Buitenplaats Leyduin. Van 10.30 tot 16.00 uur is er van alles te beleven voor jong en oud zoals excursies, een paddenstoelententoonstelling, speurtochten, paddenstoelenhapjes en Kabouter Pierelier komt. Iedereen is uitgenodigd. De boswachters zijn blij met de regen die er gevallen is. Het vocht zorgt ervoor dat de paddenstoelen ‘als paddenstoelen uit de grond schieten’.

In elk seizoen laat de natuur zich van een andere kant zien. Nu de herfst voor de deur staat krijgen paddenstoelen alle aandacht. Excursieleiders tonen in het bos de veelvormigheid van paddenstoelen. Op eigen houtje het bos verkennen kan ook. Er zijn verschillende apps die richting geven aan de wandeling. De speurneus-app leidt mensen naar bezienswaardigheden op landgoed Leyduin. Nieuw is de paddenstoelententoonstelling in Huis Leyduin. Voor kinderen die de kabouterzoektocht doen is er een leuke attentie.

Op het grote veld voor het Koetshuis kan men uitrusten van de wandeling, de herfstmarkt bezoeken en natuurlijk genieten van een (paddenstoelen)hapje en drankje. Kabouter Pierelier verzorg optredens voor de kinderen om 12.00 uur en om 14.00 uur. De boswachters stellen vondsten uit het bos en opgezette bewoners uit het bos tentoon.

Wees allemaal welkom op Paddenstoelendag. Het exacte programma staat op www.gaatumee.nl. Buitenplaats Leyduin ligt tussen de Vogelzangseweg en de Leidsevaart. Het parkeerterrein bereikt u via de Leidsevaart.