Aandacht voor David Bowie in Pathé Haarlem

Naar aanleiding van het overlijden van David Bowie vertoont Pathé in tien bioscopen twee producties over en met de Britse zanger en acteur: maandag 25 januari, 19.00 uur de documentaire David Bowie Is en woensdag 27 januari, 19.00 uur de speelfilm Labyrinth. Tickets zijn te koop via www.pathe.nl en aan de kassa van de bioscoop in Haarlem (Pathé).

Een documentaire van Hamish Hamilton, gefilmd tijdens de slotavond van de gelijknamige tentoonstelling in het Londense Victoria & Albert Museum. De expositie toont een unieke collectie foto’s, albumcovers, handgeschreven teksten, dagboeken, concertkleding, decors, muziekvideo’s en andere bijzondere voorwerpen uit het David Bowie Archief. De tentoonstelling was het grootste succes uit de geschiedenis van V&A en maakt nu een al even succesvolle wereldtournee. De expositie was al te zien in Toronto, Sao Paulo, Berlijn, Chicago en Parijs en staat nu in Groningen.

David Bowie als The Goblin King en Jennifer Connelly als Sarah spelen de hoofdrollen in deze klassieke fantasyfilm van Jim Henson uit 1986. Om hem in slaap te krijgen vertelt de jonge Sarah haar kleine broertje Toby een sprookje. Daarmee tovert ze echter per ongeluk The Goblin King uit een fantasiewereld tevoorschijn. Hij ontvoert de baby en neemt hem mee naar zijn kasteel midden in een labyrint. Om te voorkomen dat de baby in een goblin wordt veranderd, een duivelse dwerg, moet Sarah hem voor middernacht redden.