Menu

Skip to content

De Heemsteder | BloemendalerLogo

Het laatste nieuws uit Heemstede, Haarlem-Zuid, Bloemendaal en Bennebroek.

Menu

Skip to content
  • Home
  • Nieuws
    • Heemstede e.o.
    • Bloemendaal e.o.
    • Regio
  • ePaper
    • Heemsteder
    • Bloemendaler
    • Gemeente Heemstede
    • Gemeente Bloemendaal
    • Lijf & gezondheid
      • Lijf & gezondheid Magazine
    • Wonen.nl
    • ARCHIEVEN
  • Kabalen
    • Deze week
    • Opgeven
  • Familieberichten
  • Vacatures
  • Adverteren
    • Adverteren
    • Verkoopteam
  • Redactie
    • Uw tekst aanleveren
    • Redactieteam
  • Over ons
    • Contact
    • Bezorging
    • Ophaalpunten
    • Andere uitgaven
    • Vacatures
    • Voorwaarden
    • Privacy

De Heemsteder achter het fornuis: tarte fruits de mer (zeevruchtentaart)

Door Redactie De Heemsteder | 18 januari 2021 | Geplaatst in Heemstede e.o.

Heemstede – Een smaakvol genoegen uit la douce France. Heerlijk ook als voorgerecht.

Benodigdheden (4 personen):
200 gram gezeefde bloem
2 eieren
Een goede 1e persing olijfolie
zout en peper
500 gram (gewassen) zeevruchten (bijv. garnalen, mosselen, inktvis, krabsticks, coquilles),
Een glas cognac
2 tenen knoflook kleingesneden
1 ui fijngesnipperd
Peterselie grof gehakt
Wat blaadjes verse koriander
Een snufje Pimenton (Spaanse hot paprikapoeder)

Bereiding:
We gaan eerst het deeg maken: Meng de gezeefde bloem, met 2 eetlepels olijfolie, 2 eieren, wat zout, peper en ev. een klein beetje water indien het deeg te droog is.
Kneed het deeg met de handen tot het elastische bal is. Laat de bal 15 minuten rusten.
Verdeel de deegbal in tweeën en rol twee ronde dunne plakken uit met de deegroller. Het deeg moet redelijk dun zijn, zoals een lasagnablad. Je kunt hiervoor ook een pastamachine gebruiken. Verwarm intussen de heteluchtoven voor op 200 graden C.
Bestrijk een ronde ovenschaal met olijfolie door middel van een kwastje. Bekleed de ovenschaal met een van de plakken deeg. Houd de andere plak even apart. Zet de met deeg beklede ovenschaal in de oven op 180 gr. Ca. 7 minuten voorbakken.
Ondertussen gaan we de zeevruchtenvulling maken: Fruit in olijfolie, peterselie, knoflook en de gesnipperde ui, met wat peper in een diepe koekenpan met deksel. Zodra de uien wat glazig worden, afblussen met cognac. Laat de cognac lekker inkoken en verdampen op een middelmatig vuur. Let erop dat je intussen de ovenschaal (na 7 minuten) uit de oven haalt. Check of het deeg voorgebakken is, moet harder aanvoelen. Laat de oven zachtjes aanstaan, zodat deze voorverwarmd blijft.
Voeg de zeevruchten toe in de koekenpan en laat deze ongeveer 10 min. koken met gesloten deksel. Strooi het snufje pimenton op de zeevruchten en voeg op het laatst wat koriander toe (let op koriander is zeer uitgesproken qua smaak, niet te veel). Voeg een beetje water toe (bij de verse zeevruchten), als het kooksel te droog dreigt te worden.
Doe het zeevruchtenmengsel in de ovenschaal, maar bewaar wat van het kookvocht.
Bedek de ovenschaal met de bewaarde tweede plak deeg. Verdeel wat kookvocht over dit deeg voor de smaak. Zet het geheel in de oven op 180 gr. totdat het deeg krokant is, direct serveren.

Wijnsuggestie:
Een heerlijke Riesling met fruitige en droge tonen, een echte matchmaker. Vraag uw wijnhandelaar of slijter.

Bon appetit!

Andere berichten

Tuinplanten nader bekeken: de zonnige zonnebloem →

Achter het fornuis: Franse kip in donker Belgisch Leffe bier →

Enchantée: Open Dag Alliance Française Kennemerland trekt veel belangstelling→

Lekker bivakkeren aan de Côte d’Azur: ‘how nice’ is Nice?→


Recent nieuws

  • Oekraïense vluchtelingen trakteren buurtbewoners op heerlijke hapjes
  • Bronstee-Méditerranée!
  • Raadsvergadering op 26 juni met een bizarre afloop
  • Meiden HBC zwaaien Oranje-heldinnen uit
  • Feestelijke start voor Tuinrangers in Bloemendaal
  • Dat wordt genieten op BeleefHeemstede1909
  • Sloepentocht, loterij, veiling en andere activiteiten voor goed doel
  • Tennis houdt Jan van de Sande jong
  • ‘HER-VORMD’ wordt onthuld in Oude Kerk
  • Ontdek de vier seizoenen van Nationaal Park Zuid-Kennemerland
  • Van betongrijs naar vrolijk speels: nieuw schoolplein Aloysiusschool
  • 150 meter aardbeienslof van Patisserie Leek
  • Beachfestival op zonovergoten strand
  • Bankje geplaatst ter nagedachtenis aan Robin Smit uit Bennebroek
  • Glaskunstwerk onthuld vanwege 400 jaar Oude Kerk
  • Raadslid Celmo Vidal Queta racistisch bejegend 
  • Voormalige tennistoppers vrijdag 4 juli naar Heemstede
  • ‘Ouderen weten weg naar Mediacafé te vinden’
  • Vijftig jaar Model Auto Club Heemstede
  • Plein1 Koor brengt vrolijke noot
Job in de Regio

Edities

  • Bloemendaal e.o.
  • Heemstede e.o.
  • Regio
  • Zakelijk-Nieuws-Landelijk

Zoeken

Heemstede e.o.

Live webcam milieustraat HeemstedeLive webcam milieustraat Heemstede

Bloemendaal e.o.

Live beachcam strand BloemendaalLive beachcam strand Bloemendaal

Onze ophaalpunten

Ophaalpunten Heemsteder|Bloemendaler

Onze uitgaven

Nieuwe Meerbode editie Aalsmeer HC nieuws Noord | Zuid
Nieuwe Meerbode editie De Ronde Venen Amstelveens Nieuwsblad
Nieuwe Meerbode editie Uithoorn Jutter | Hofgeest
Castricummer Heemsteder
Weekblad voor Ouder-Amstel Bloemendaler
Lijf & gezondheid Job in de Regio
WONEN.nl  
VerspreidNet

Heemsteder | Bloemendaler
Zeeweg 191
1971 HB IJmuiden
023-8200170
info@heemsteder.nl
info@bloemendaler.nl

 

Heemstede, Bloemendaal, Bennebroek, Vogelenzang, Overveen en Aerdenhout

 
 

Contact
Andere uitgaven
Bezorgklacht
Ophaalpunten
Vacatures
Voorwaarden
Privacyverklaring

 

© De Heemsteder Uitgevers B.V.

Menu

Beheer cookie toestemming
Deze website maakt gebruik van cookies en soortgelijke functies voor verwerking van informatie over uw eindapparaat en persoonlijke gegevens. Dit omvat integratie van inhoud, externe diensten, elementen van derden, statistische analyse, gepersonaliseerde reclame en sociale media. Toestemming is vrijwillig en kan op elk moment worden ingetrokken via het pictogram linksonder.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door je Internet Dienst Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}