Edwin van der Sar Foundation organiseert ’10 van Noordwijk’

Zondag 16 juli vindt de ’10 van Noordwijk’ plaats, een run met diverse afstanden, startend aan de Boulevard van Noordwijk. De recreatieve hardloopwedstrijd voert door de duinen van Noordwijk. Organisator is de Edwin van der Sar Foundation. “Mensen in beweging brengen en houden is de voornaamste doelstelling van onze foundation”, vertelt een trotse Edwin van der Sar. “Vanaf het moment dat deze run door en voor onze foundation georganiseerd wordt hebben we bewust gekozen voor een toegankelijke wedstrijd. Een recreatieloop waar iedereen zich thuisvoelt. Van beginnende loper tot gehandicapte sporter. Van jeugd tot wedstrijdloper. En dat slaat dus aan gezien de groei die we jaarlijks doormaken”, aldus de bekende oud-keeper. Er is een Kidsrun (aanvang 9.30 uur) en afstanden van 5 (aanvang 10.00 uur) en 10 km (aanvang 11.00 uur).

Jubileumeditie
Annemarie van der Sar: “Helemaal mooi dat de 5e editie van de wedstrijd gelopen wordt in het jaar dat ook onze foundation 5 jaar bestaat. Dat je deze wedstrijd met zoveel mensen in je eigen achtertuin kunt organiseren en beleven maakt het voor ons erg bijzonder. En natuurlijk loop ik zelf ook mee.”

De Edwin van der Sar Foundation realiseert projecten ter ondersteuning van mensen met hersenletsel op het gebied van revalidatie, participatie en preventie. En zet ‘bewegen’ in als middel om herstel van hersenfuncties en sociaal contact te bevorderen. Daar past een wedstrijd als deze perfect in en het voelt goed dat zoveel mensen dat ook zo ervaren.

Hardlopers melden zich nog steeds aan. Alle info op: www.10vannoordwijk.nl