80 jaar scouting in Bloemendaal, dus feest

Scouting Bos en Duin uit Bloemendaal bestaat 80 jaar. Tijdens de familiedag op zaterdag 10 juni zal wethouder Van Rijnberk (Bloemendaal) om 17.30 uur het jubileumbord onthullen als officiële opening van het jubileumjaar.

De familiedag is één van de activiteiten die in het jubileumjaar georganiseerd worden. De jeugdleden gaan met hun ouders en broers en zussen een fietstocht maken en sluiten de dag af met een feestelijke maaltijd en een nachtje in de tent.

Bij een jubileumjaar hoort terugkijken naar de historie van de groep er uiteraard bij. De Bos en Duingroep is ontstaan uit een fusie van de Harlu- en Capreragroep, waarvan de eerstgenoemde zijn oorsprong kent in 1937. Een bijzonder jaar voor scouting in Nederland omdat de Wereld Jamboree in Vogelenzang gehouden werd. Dit internationale scoutingkamp werd voor de vijfde keer georganiseerd en trok ruim 28000 scouts uit 54 landen. Veel vriendschappen zijn daar gesloten en herinneringen gemaakt.

In de afgelopen 80 jaar zijn er ook veel bijzondere herinneringen gemaakt tijdens de opkomsten en kampen van de groep. Op zaterdag 7 oktober zullen oud-leden herinneringen ophalen tijdens een reünie. Met veel foto’s, stoere verhalen, een kampvuur met zelfgebakken stokbroodjes en liedjes.
Bent u lid geweest van de Bos en Duingroep, de Harlu- of de Capreragroep en wilt u de reünie bezoeken, kijk op www.scoutingbosenduin.com voor meer informatie en aanmelden. Zaterdag 21 oktober zal er een theaterkampvuur gehouden worden waarbij iedereen van harte welkom is. Een gedeelte van de opbrengst zal naar een goed doel gaan net zoals in 2015 (Serious Request).

Scouting Bos en Duin is een actieve scoutinggroep voor meiden van 7-17 jaar. De opkomsten zijn op zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur. Het is de enige meisjesgroep in Bloemendaal en ligt met haar clubhuis schitterend naast Landgoed Caprera en Nationaal Park de Kennemerduinen. Scouting zorgt voor een leuke en avontuurlijke vrijetijdsbesteding. De vereniging biedt ieder kind een veilige en leerzame speelomgeving en biedt uitdagende activiteiten voor jongeren.