64 locaties in Noord-Holland op Natuurwerkdag

Op zaterdag 5 november vindt voor de 16e maal de landelijke Natuurwerkdag plaats. In Noord-Holland zijn maar liefst 64 verschillende werklocaties. Deze dag gaan duizenden vrijwilligers aan de slag in de natuur. Veel van de locaties zijn uniek en in sommige gevallen niet vrij te bezoeken. Zo zijn er twee bijzondere kloostertuinen als werklocatie. Maar er zijn ook droomplekken in de duinen, verborgen paradijsjes in hartje Amsterdam, een schitterend nieuw in te richten gebied in de Haarlemmer Kweektuinen en een broedeiland in het IJmeer met een ongekend uitzicht.

Bij sommige werkplekken gaat het om onbekende pareltjes met veel bijzondere natuur. Bijvoorbeeld het Ecoproject Streekbos bij Enkhuizen, de Kooiakkers in de Kalverpolder of het Tienhovens Kanaal in het Gooi. Op andere locaties wordt gewerkt te midden van het mooiste landschap: Fort bij Krommeniedijk, de Poelboerderij met het Wormer- en Jisperveld of de Buitenplaatsen Leyduin, Waterland of Elswout. Tegelijk zijn er ook locaties waar de natuur in de bebouwde kom centraal staat. Zo gaan omwonenden zich inzetten voor de natuur in de Oudorperpolder bij Oudorp, in de Groene Weelde bij Hoofddorp en Mak Blokweer bij Blokker. Landschap Noord-Holland, die deze dag in Noord-Holland organiseert, denkt dat veel mensen verrast zullen zijn door de mooie werkplekken.

Landschap Noord-Holland roept iedereen op om mee te werken en zich aan te melden via www.natuurwerkdag.nl. Op de website staan alle werklocaties zodat men zich een goed beeld kan vormen. Informatie is ook verkrijgbaar bij de coördinator voor Noord-Holland: Peter Mol, telefoonnummer 088-0064483 of e-mail p.mol@landschapnoordholland.nl.

De Kinseldam. Foto: Gerard Hund.