vloer

3 redenen om in vloerisolatie te investeren

PARTNERBIJDRAGE

Overweeg je om in vloerisolatie te investeren? Maar ben je nog niet geheel overtuigd? Of nog altijd zoekende naar de verschillende mogelijkheden en kom je er nog altijd niet uit? Dan is het belangrijk om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen. Lees je goed in en onderzoek de diverse opties via isolatie.com en laat je informeren over de verschillende mogelijkheden. Je kunt hier ook terecht voor gratis isolatieadvies, zodat je zeker weet of vloerisolatie voor jouw woning op dit moment de beste optie is. 

In dit artikel zetten we drie redenen op een rij om voor vloerisolatie te kiezen. Lees dus snel verder en laat je inspireren door de volgende voordelen. 

1. Warmte gaat niet verloren 

Zonder vloerisolatie zal de warmte in huis naar beneden worden getrokken. De bodem of de kruipruimte in. Hierdoor zorg je er onbewust voor dat de bodem of de kruipruimte opwarmt, maar verlies je warmte in huis en voelt de vloer veel kouder aan dan gewenst. Dit heeft dan ook grote gevolgen voor het wooncomfort én de energierekening. Het grootste voordeel van effectieve vloerisolatie is dan ook dat deze warmte niet meer verloren gaat. De warmte wordt niet langer meer aan de bodem afgegeven, maar naar boven gekaatst. Hierdoor blijft de vloer aangenaam van temperatuur en voelt het warmer in huis. 

2. Relatief betaalbaar 

Natuurlijk mogen de kosten voor isolatie niet onderschat worden. Het isoleren van een woning is niet goedkoop. Toch valt vloerisolatie wel onder de wat voordeligere vormen van isolatie. Het is relatief betaalbaar. Bovendien is het in sommige gemeentes en onder de juiste omstandigheden ook mogelijk om voor subsidie in aanmerking te komen. Het kan dan ook geen kwaad om hiernaar te informeren. Een subsidie kan de terugverdientijd mogelijk een stuk korter maken. Gemiddeld verdien je de kosten voor het isoleren van de vloer binnen zeven tot tien jaar terug. Daarnaast zijn er ook geen verdere onderhoudskosten. Als de vloer eenmaal geïsoleerd is, heb je hier geen omkijken meer naar en jaren profijt van.

3. Hogere woningwaarde

Sinds 2008 is het verplicht voor wooneigenaren om een energielabel te tonen bij de verkoop van een woning. Dit energielabel laat zien in hoeverre de woning energiezuinig is. Voorheen werd hier nog niet echt bij stilgestaan. De afgelopen jaren is hier echter steeds meer aandacht voor gekomen. Mede door de historisch hoge energieprijzen. Hierdoor werden woningen met een slecht energielabel niet alleen veel minder aantrekkelijk, maar zagen we ook de waarde van deze woningen instorten. 

Daarom loont het ook op de lange termijn om te investeren in vloerisolatie. Hiermee zorg je er immers voor dat het energielabel van je woning hoger wordt. Daar heb je niet alleen op de korte termijn zelf profijt van, maar ook op de lange termijn. Als je je woning in de toekomst ooit in de verkoop laat zetten, zal dit namelijk worden beloond met een hogere woningwaarde. Zo verdien je de kosten voor de isolatie vanzelf terug.