‘10% van de mensen lijdt aan slapeloosheid’

We brengen ongeveer een derde van onze levens slapend door, en toch is er veel dat we nog niet weten. Op donderdag 16 februari is slaaponderzoeker Ysbrand van der Werf te gast in museum Het Dolhuys in Haarlem en beantwoordt vragen over slaap. Uit zijn nieuwste boek ‘Iedereen slaapt’ blijkt dat 10% van de mensen aan slapeloosheid lijdt. Ze hebben minimaal drie dagen per week moeite om in slaap te vallen, worden te vroeg of te laat wakker en hebben hier overdag last van. Op deze avond is ook Winni Hofman te gast. Zij geeft al jaren online slaaptherapie, gebaseerd op cognitieve gedragstherapie voor insomnie (slapeloosheid) vanuit haar bedrijf Somnio. Tevens is zij onderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam.

Ysbrand van der Werf (1971) is onderzoeker aan het VU medisch centrum en het Netherlands Institute for Neuroscience van de Koninklijke Academie van Wetenschappen. Het combineren van fundamenteel onderzoek met de toepasbaarheid daarvan heeft zijn grootste aandacht.

In het museumcafé is vanaf 17.30 uur een maaltijd te verkrijgen. Graag vooraf reserveren via www.hetdolhuys.nl/bezoeker/online-tickets.

De avond zelf start om 19.30 uur en vindt plaats in Het Dolhuys,  museum van de geest, gevestigd op de Schotersingel 2 te Haarlem.