Zondag 3 september twee films op de Vrijheidsdreef

Je moet toch een keertje achteloos in de wei naar een film kunnen kijken op een zomerse dag. Oscar Boeder van de Rotary Heemstede zag dit helemaal voor zich op de weilanden langs de Vrijheidsdreef. Een leuke film voor kinderen in de middag en in de vroege avonduren heerlijk ontspannen bij een brok nostalgie bij een muziekfilm. Geen grootschalige organisatie, maar je eigen stoeltje meenemen of liever nog een kleedje op de grond en een flesje in de hand. Meer heb je niet nodig, toch! Op het terrein is een foodtruck aanwezig met friet, chips, popcorn, snacks en drankjes. Zelf je picknickmand meenemen kan en mag natuurlijk ook. Lekker gemakkelijk doen. De opbrengst is voor het goede doel. Die doelen zijn de Zonnebloem Heemstede die tot vorig jaar bestond uit twee afdelingen, Berkenrode en Valkenburg, maar nu gefuseerd zijn tot één afdeling. De vrijwilligers van de Zonnebloem doen mooie dingen voor mensen met een lichamelijke beperking. Zij komen op bezoek voor een kopje koffie en een luisterend oor of gaan samen op pad in een 1-op-1-situatie. Er vinden ook gedurende het jaar een aantal groepsactiviteiten plaats, bijvoorbeeld samen winkelen en een kerstviering meemaken. Het tweede goede doel is de Vrolijke Noot. In samenwerking met zorginstellingen organiseert Stichting De Vrolijke Noot vrolijke, muzikale evenementen voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking en voor ouderen. Bedoeld voor mensen die net zo blij worden van muziek als u. De leidster van de Vrolijke Noot, harpiste Mariska Pool, geeft een muzikaal kwartiertje met haar Vrolijke Noten tijdens het voorprogramma. En dan staat daar dat grote LED-scherm van 7 x 4 meter. Het beste in Nederland met een haarscherp beeld, zelfs op een zomerse dag. Op zich al een hele nieuwe beleving, vooral als het gaat schemeren. Mogelijk gemaakt door de sponsors en de medewerking van de gemeente Heemstede.

Films

Zondag 3 september kunt vanaf 15.30 uur het terrein op. De tekenfilm ‘Sing’ begint om 16.00 uur, de laatste film van Walt Disney die helemaal in het Nederlands wordt gesproken. ’s Avonds om 20.00 uur wordt de film La La Land vertoond, een film die 6 Oscars won en eigenlijk een parodie is op de musicalfilms uit de jaren zestig. Voor meer informatie: https://www.rotary.nl/heemstede/. Tickets  voor 10 euro zijn te koop via: https://www.ticketview.nl/shop/rotaryheemstede U kunt tevens een stoel huren voor 2,50 euro.

Calamiteiten-regeling

Het is niet te hopen dat het regent. Spelregel is dat de organisatie zich het recht voorbehoudt om bij slechte weersvoorspellingen de programmering te wijzigen, ook wanneer de kaartverkoop al in gang is gezet. Wanneer een voorstelling uitvalt, vindt geen restitutie van ticketaankopen plaats. De organisatie biedt in dit geval een alternatieve voorstelling op een latere datum.

Ton van den Brink