Sport

Zo kom je van jouw coronakilo’s af!

PARTNERBIJDRAGE

Het coronavirus heeft ontzettend veel gevolgen gehad voor de hele samenleving. Niet alleen voor bedrijven, maar ook voor de gezondheid van mensen. En hiermee bedoelen we niet alleen de gevolgen voor de gezondheid van het coronavirus, maar ook de wijze waarop we onze levensstijl hebben aangepast. Zo zijn we wereldwijd veel minder gaan bewegen en meer gaan snoepen. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat bijna de helft van de mensen aangekomen is sinds corona. Nu duidelijk is dat de coronacrisis nog wel even aanhoudt, wordt het tijd om hier verandering in te brengen. Maar hoe kom je toch van die hardnekkige coronakilo’s af? Hier volgen enkele tips!

Schrijf je alvast in bij de sportschool


We begrijpen maar al te goed dat dit nu niet het eerste is waar je aan denkt. Een sportschool in Haarlem vinden als alle sportscholen weer gesloten zijn? Dat lijkt weinig zinvol te zijn. Toch heeft het wel degelijk nut. Veel sportscholen hanteren namelijk scherpe prijzen op dit moment. Bovendien profiteer je van allemaal extra’s op het moment dat ze gesloten zijn. Ook beschik je alvast over een goede stok achter de deur voor als de sportscholen straks weer geopend zijn. Je wilt immers geen geld uitgeven aan iets waar je geen gebruik van maakt. Zodra de lockdown weer overwaait, heb je dus geen enkel excuus meer over om weer aan de slag te gaan.

Vermijd emotie-eten


Veel van de coronakilo’s zijn veroorzaakt door zogenaamd emotie-eten. We kunnen niet ontkennen dat de crisis voor veel extra stress heeft gezorgd. Het is dan ook niet meer dan logisch dat het soms lastig is om deze emoties de baas te blijven. Veel mensen zoeken in dit geval naar troost. Dat kunnen heel veel verschillende dingen zijn, maar voor velen blijft dit toch lekker eten. Gewoon ongegeneerd met een zak chips of reep chocolade op de bank en je favoriete comfort serie kijken. Voor een keer natuurlijk geen probleem, maar het moet geen gewoonte worden.

Daarom is het belangrijk dat je dit emotie-eten zoveel mogelijk probeert te voorkomen. Voel je de aandrang om te gaan snoepen? Stop dan even en vraag jezelf af of je echt trek hebt of meer zin hebt in iets lekkers. Probeer bijvoorbeeld eerst een stuk fruit of wat rauwkost te eten. Zo weet je in elk geval zeker dat eventuele trek gestild is. Probeer vervolgens afleiding te zoeken als de trek aanhoudt. Ga even lekker een rondje lopen, een stukje fietsen, doe een spelletje, alles om niet aan iets lekkers te hoeven denken. Vaak verdwijnt die onstilbare trek in iets ‘slechts’ dan al snel.

Hou een routine aan


Het meest ‘gevaarlijke’ aan een lockdown is dat er geen regelmaat meer in de dag zit. Hierdoor lijken de dagen in elkaar over te vloeien en ga je uit pure verveling snoepen of gewoon hele dagen op de bank hangen. Lusteloos. Daarom is het juist gedurende deze pandemie zo belangrijk om een routine aan te houden. Zo verminder je extra stress en angst en verminder je de kans op snoepgedrag.