Zij kunnen succesvol reanimeren

Dankzij de samenwerking tussen de gemeente Heemstede en EHBO-vereniging Heemstede kunnen dit jaar gratis reanimatie trainingen worden gegeven. Iedereen die woont en/of werkt in Heemstede kan zich aanmelden als deelnemer voor een van de trainingen. Na deelname worden de cursisten actief als burgerhulpverlener. Burgerhulpverleners worden door 112, naast de reguliere ambulancehulp, ingezet als er in hun woon/werkomgeving een slachtoffer gereanimeerd moet worden. Hiermee wordt de kans vergroot dat er binnen 6 minuten na alarmering een hulpverlener ter plaatse is. 

Woensdag 6 februari trad de eerste groep van 12 deelnemers aan bij de EHBO. De deelnemers werden door instructeurs Cees Beerthuizen en Casper van Gastel getraind. 8 van de 12 aanwezigen waren reeds in 2016 getraind en kwamen nu dus nu op herhaling.

Dat burgerhulpverlener zijn zinvol is bleek wel uit het feit dat de aanwezig tussen 2016 en nu meerdere malen zijn ‘uitgerukt’ om bij een reanimatie te ondersteunen! Na een cursusavond van ruim 4 uur ontvingen alle aanwezigen het officiële ERC-reanimatie certificaat.

Heemstede is weer 12 hulpverleners rijker. Ook interesse om burgerhulpverlener te worden? De eerstvolgende reanimatie trainingen zijn op 13 maart, 10 april, 16 mei, 11 september en 20 november. Inschrijven kan via: ehboheemstede.nl. Voor meer informatie: Karlagroen@planet.nl