Zes mooi verpakte eenakters onder een verlichte boom

Nog even en dan is het weer kerstmis. De Haarlemsche Tooneel Club (HTC) haakt daar vroeg op in en speelt zaterdag 8 en zondag 9 december ‘Kerstpakket’ in het knusse Haarlemmerhout Theater.

Het Kerstpakket (van verschillende toneelschrijvers) dat de HTC haar publiek geeft bestaat uit zes eenakters die zich allemaalrondom de verlichte kerstboom afspelen. De verschillende eenakters hebben één ding gemeen en dat is dat het om relaties draait. De korte toneelstukken bestaan uit grappige, schokkende en voor sommige mensen misschien zelfs wel herkenbare situaties. Voor de één is kerstmis immers gezelligheid en familie. Voor de ander is het juist een confronterende tijd waarin eenzaamheid en ergernis de boventoon voeren. Met deze zes eenakters hoopt de HTC het publiek een beetje licht en humor in de duisternis te brengen, want die donkere dagen duren al lang genoeg.

‘Kerstpakket’, van de HTC, regie Iris Stam is zaterdag 8 december (20.15 uur) en zondag 9 december (14.30 uur en 20.15 uur) te zien in het Haarlemmerhout Theater, Van Oldenbarneveldtlaan 17 in Haarlem. Kaarten via www.haarlemmerhouttheater.nl.
Try-out: 1 december in Kraaktheater in Driehuis, Nicolaas Beetslaan 5 in Driehuis. Kaarten reserveren via kraaktheater@gmail.com.

Foto: De HTC speelt ‘Kerstpakket’, zes eenakters die zich allemaal afspelen rondom de kerstboom. (Foto: pr)