Zaterdag open dag Imkersvereniging Haarlemmermeer

De Imkersvereniging Haarlemmermeer, (IVH) vindt het belangrijk dat de inwoners van de polder steeds meer bewust worden van het leven van de bijen en het belang dat de bij voor ons heeft. Niet alleen maken de bijen heerlijke streekhoning en andere producten, maar zijn ze ook erg belangrijk voor de bestuiving van ons fruit en onze groenten en bloemen. Zoals alom bekend is hebben de honingbij en de wilde bij onze hulp en aandacht nu hard nodig om te overleven.

Zaterdag 18 juni, van 10.00 tot 16.00 uur kan iedereen die meer wil weten over de honingbij zelf de bijenkasten op het bijenpark komen bekijken op de Open Dag van de IVH.  Imkers vertellen tijdens rondleidingen over het leven van de honingbij, de koningin, de werksters en de darren en de kunst van het bijenhouden. Ook is er een demonstratie korfvlechten en zijn er kramen met  honing, bijen- en streekproducten. Kinderen kunnen kaarsen van echte was maken of  helpen een insectenhotel te bouwen. Wie de mooiste bijenkleurplaat inlevert  maakt kans op een bijenfeestje.

Het bijenpark van de IVH is op de Open Dag alleen bereikbaar via de Groene Weelde. Parkeren kan bij het Pannenkoeken Paviljoen, Kruisweg 1625, 2142 LC Cruquius. Vandaar wijzen borden de weg naar het bijenpark.