Zaterdag 9 juli: kindertriatlon in Heemstede!

Na het overweldigende succes vorig jaar, vindt de tweede editie van de HPC Kindertriathlon plaats op zaterdag 9 juli, bij Sportpark Groenendaal. De onderdelen zijn zwemmen, fietsen en hardlopen. Inmiddels is de inschrijving gesloten. Er is een vol deelnemersveld. De wedstrijd heeft 3 leeftijdscategorieën en per categorie worden de volgende afstanden afgelegd: Voor 6-8 jaar: 50m zwemmen, 3km (1 ronde) fietsen en 1km (1 ronde) hardlopen. Kinderen van 9-11 jaar gaan 100m zwemmen, 6km (2 rondes) fietsen en 2km (2 rondes) hardlopen. Tot slot gaan deelnemers van 12-14 jaar 150m zwemmen, 6km (2 rondes) fietsen en 3km (3 rondes) hardlopen.

De start en finish vinden plaats voor SportPlaza Groenendaal. Het onderdeel zwemmen vindt uiteraard in het zwembad plaats. Het fietsparcours loopt door het Groenendaalse bos. Op het parcours zullen wegafsluitingen, verkeersregelaars en EHBOers aanwezig zijn. Het looponderdeel wordt volbracht op het (gesloten) parcours op Sportpark Groenendaal, dat rondom de hockeyvelden van MHC Alliance loopt. Langs het loopparcours zal voor de deelnemers een aantal drinkposten worden ingericht.
Per leeftijdscategorie zal er worden gestreden om het Kampioenschap van Heemstede, maar uiteraard ligt er bij de finish voor iedere deelnemer een medaille klaar.
Iedere deelnemer dient de volgende kleding en materialen mee te nemen: zwembroek/badpak, zwembril, fiets + fietshelm, t-shirt, hardloopschoenen, zonnebrandcrème (weersafhankelijk).

Om 9.30 uur is de opening bij SportPlaza Groenendaal voor het ophalen startnummers, veiligheidsspelden, en tijdregistratiechips. Om 11.00 uur is de start voor 12-14 jaar, om 11.55 uur starten de kinderen van  9-11 jaar en om 12.35 uur volgt de start voor de categorie 6-8 jaar.
Kijk ook op http://www.hpcheemstede.nl/hpc/nieuws-triathlon.

Op de foto: een van de drie onderdelen van de triatlon is zwemmen en vindt plaats in SportPlaza Heemstede.