Zangers gezocht voor oosters project kamerkoor

‘Vanwaar de zon haar oorsprong vindt’ is het nieuwe oosters-geïnspireerde project van kamerkoor Les Moucherons. In dit koorproject, geleid door Antje de Wit, wordt muziek gezongen van componisten, die hun inspiratie vonden in teksten, muziek en spiritualiteit van de oosterse wereld. Twee koorwerken van de Britse componist John Tavener (1944-2013) vormen het hart van het project.  Projectzangers worden gezocht voor de uitvoering van deze  bijzondere koorwerken, met name tenoren en bassen.

Op maandag 21 maart is er een open repetitie waarin geïnteresseerde koorzangers welkom zijn om kennis te maken met dit repertoire en het koor. Repetitielocatie is Basisschool de Kring (gymzaal achterzijde), Parklaan 108 te Haarlem. Repetities vinden plaats elke maandagavond van 20 uur tot 22.15 uur.

Tavener’s koorcyclus Butterfly Dreams (2000) wordt gezongen, een compositie op basis van teksten van een Chinese wijsgeer en 4 beroemde Japanse haiku-dichters. Het zijn poëtische pareltjes over de schoonheid én vergankelijkheid van het leven. Bovendien zal de Nederlandse première van Tavener’s koorwerk Shûnya (2004) ( =het niets, of het alles) klinken in de bijzondere bezetting  voor koor én Tibetaanse klankschaal. Het programma ‘Van waar de zon haar oorsprong vindt’ wordt aangevuld met Japanse liederen met die karakteristieke oosterse pentatoniek, ‘minimal music’, haiku’s en een fototentoonstelling van haiku’s-in-beeld.

Concerten vinden plaats begin oktober 2016 (eerste en/of tweede weekend oktober). Meer informatie over het project: 06-21805104 (dirigente Antje de Wit) of op de website www.lesmoucherons.nl

Op de foto een deel van de groep die deelneemt aan het project.