Zandvoort experience in Haarlemse Wachtkamer

In augustus presenteert galerie ‘de Wachtkamer’, in Jupiter Plaza, Halte straat 2c te Haarlem, de Heemsteedse schilder Albert Röllich. Naast hem zullen ook Zandvoortse kunstenaars een presentatie houden. Röllich laat zich leiden door verschillende thema’s zoals ‘What kind of future will you leave behind?’. De mens in het middelpunt van het wereldnieuws en in een denkbare en maakbare omgeving. Een wereld van vrede en geweld een wereld van keuzes. Voor elke keuze staat een andere keuze.
Voor augustus heeft hij o.a ‘Zandvoort in experience’ meegenomen. Groene energie met horizonvervuiling. Het gaat hier om de kustlijn de rust met daarachter de boule­vard en aan de horizon de hoogovens met windmolen energie, een gemaakte wereld.

Ook maakt Albert stillevens en schilderijen als beeld­ge­dichten. Hij baseert zich hierbij op de gedichten van zijn vrouw Mieke Röllich. Een aantal heeft onlangs in de Kloostergangen gehangen in Haarlem. En ook in de Wachtkamer komen er enkele te hangen.

Hij noemt zijn schilderijen abstract realistisch, waarbij hij nieuwe symboliek gebruikt. Ze komen voort uit zijn innerlijke waarneming, zijn denken en zijn emoties. Het werk laat verschillende onderwerpen zien met als rode draad: ‘zoeken naar nieuwe ruimte’.

De schilderijen zijn gemaakt in olieverf en die van het afgelopen jaar in gemengde techniek. De verven zijn zelf gemaakt volgens oud recept. Bijzonder om te komen kijken en misschien wel te kopen, maar in ieder geval een glaasje te drinken met de kunstenaar als hij aanwezig is. In de Wachtkamer is een overzicht te zien van zijn werk.

De kunstenaar is aanwezig op zondag 13 en za­ter­dag 19 augustus en verder op afspraak.

De galerie is in augustus van vrijdag tot en met zondag open van 12.00 tot 16.00 uur. En parkeren kan op de parkeerplaats om de hoek.