Word natuurgids bij IVN

Op maandag 2 september start het IVN Zuid-Kennemerland met de opleiding tot natuurgids. Deze opleiding is gericht op natuurliefhebbers die het leuk vinden om natuurkennis op te doen, over te dragen en mensen de natuur te laten beleven. Op maandag 20 en woensdag 22 mei zijn er informatieavonden over de opleiding.

In de opleiding leren cursisten hoe ze groene activiteiten kunnen organiseren en begeleiden, zoals het opzetten van een excursie, organisatie van een themadag en omgaan met verschillende doelgroepen. Ze leren ook hun eigen regio goed kennen, met zijn eigen natuur- en cultuurhistorische kenmerken en waarden. Hart, hoofd en handen staan bij IVN-activiteiten centraal: genieten van de natuur, kennis opdoen over flora en fauna en praktisch bezig zijn.

De opleiding duurt 1,5 jaar en wordt in februari 2021 afgerond met het erkend diploma van IVN-natuurgids. Hij is bedoeld voor mensen die enthousiast zijn over natuur en duurzaamheid en zich actief willen inzetten als IVN-natuurgids of als vrijwilliger. Deelnamekosten zijn €424,- (incl. lidmaatschap IVN).  

De informatieavonden zijn op 20 mei in Thijsse’s Hof (Mollaan 4, Bloemendaal) en op 22 mei in De Heimanshof (Wieger Bruin­laan 1 – 7, Hoofddorp). De tijden zijn nog niet bekend. Aanmelden is verplicht en kan tot 30 april via de site van IVN Zuid-Kennemerland,https://www.ivn.nl/afdeling/zuid-kennemerland. Hier is ook aanvullende informatie over de opleiding te vinden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Arend Reinink, coördinator Natuurgidsenopleiding, emailadres ivn.ngo@gmail.com.

IVN staat voor Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid. IVN laat jong en oud beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Dat doen we met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Zelf leren en doen staan altijd centraal.