Woningoverval, buurt zeg ‘schot’ te hebben gehoord

Zaterdagavond is Heemstede opgeschrikt door een overval in een woning aan de Meindert Hobbemastraat in Heemstede. De politie is naar hem op zoek. De overvaller drong rond 21.30 uur het huis binnen en belaagde daar de bewoner. Het is niet bekend of hij iets heeft buitgemaakt. De bewoner bleef bij de overval ongedeerd.

De politie onderzoekt wat zich precies heeft afgespeeld. Van buiten het huis is te zien dat er een groot, rond gat in een raam in een tussendeur zit. Buurtbewoners hebben gezegd een schot te hebben gehoord.

In verband met de overval is een Burgernetactie gestart, maar die werd na ongeveer dertig minuten weer gestaatk. Buurtbewoners werd daarin gevraagd uit te kijken naar een man met een vlassig zwart baardje, leeftijd van circa 20 jaar. Hij droeg een donkere broek en een donkerblauwe/zwarte jas.

Gedurende het technisch onderzoek meldde iemand bij de politie dat hij een man bij een bushalte zag staan die volledig aan het signalement voldeed. De politie heeft in de buurt nog een tweede zoekactie gedaan, maar niemand aangetroffen.

Beeld: NieuwsFoto / Laurens Bosch