Wijnhuis Heemstede opent nieuw pand op Zandvoortselaan

In 2005 begon Adrie Corsten zijn wijnhuis op de Zandvoortselaan. Missie was om wijnen te kunnen adviseren bij lekker eten. Daar wist Adrie alles van als leerling van Peter Klosse smaakprofessor in wild en wijn-spijscombinaties. Adrie zou er nu zelf les in kunnen geven. In 2014 verkocht Adrie Het Wijnhuis Heemstede aan Maarten de Koning die later ook zijn broer Joren in de zaak haalde. Op de Zandvoortselaan vertrok groenteboer Koelemeijer, Maarten kon de winkel kopen. Het vorige pand huurden ze, maar met een kooppand heb je toch meer zekerheid en weet je waaraan je werkt. Daarnaast was er meer ruimte en een magazijn achter in de winkel. Wel handiger dan een kelder met een trappetje. Dat mag je best vieren.

Opening zaterdag 12 november

Met een Laurent Perrier champagne werd iedereen ontvangen die zaterdagmiddag de Zandvoortselaan 159A binnenliep. Joren schonk persoonlijk de feestelijke drank en vertelde enthousiast over het enorme assortiment van klassieke wijnen, maar ook van de wijnen uit de ‘nieuwe’ landen. De webshop staat er vol van en het hele assortiment is gedigitaliseerd. Via de vele sociale media wordt volop gecommuniceerd en gemakkelijk genoeg, uw bestelling op de website kunt u altijd ophalen in de winkel, waar parkeren nog gemakkelijk gaat. Zaterdagmiddag stond de wijnkenner Patrick alle klanten te woord die wel wat meer wilden weten van de wijnen die hij ontkurkt had. Want adviseren blijft voor Wijnhuis Heemstede een belangrijke manier om zich te onderscheiden. Weten wat past bij welk diner en de juiste volgorde houden.

Loop gerust binnen met uw kerstdiner dat u al in gedachten heeft en vraag om een goed wijnadvies. Vinoloog Margot Houtkoper heeft onlangs het team versterkt. Joren vertelt dat gedistilleerd tegenwoordig weer veel verkocht wordt. Niet alleen door de whiskykenner die er zijn favoriete merk wel vindt, maar ook de jongere klant die met de whisky of cognac thuis lekker kookt.

Een veelzijdig wijnhuis met een website waar u een hele wijnwereld vindt. Kijk maar op www.wijnhuisheemstede.nl

Ton van den Brink