Werk van Dik Box bij Kunsthandel Kruis-weg68

‘Achter het zichtbare’ heet de tentoonstelling over werk dat Dik Box maakte. Het is te zien bij Kunsthandel KRUIS-WEG68 van 12 maart t/m 16 april 2016. Op 12 maart is Dik Box aanwezig in Kunsthandel KRUIS-WEG68 van 16.00 uur tot 18.00 uur om onder het genot van een glaasje wijn en een hapje een toelichting te geven op zijn werk.

De werken op deze tentoonstelling zijn geïnspireerd op de thema’s ruimte en water. Zij vertegenwoordigen een symbolische universele waarde, waarbij Box gefascineerd wordt door zaken als: ongrijpbaarheid, turbulentie en werveling.

Een aantal jaren geleden heeft Box een serie kleine kinetische objecten gemaakt met als thema beweging in het landschap. Bij deze wandelingen/ verkenningen door de natuur raakte hij o.a. gefascineerd door de beweging die wind in een korenveld teweeg kan brengen. Het boeiende spel van de wind die ineens onzichtbare krachten zichtbaar maakt. Het spel van weerselementen in de natuur, manifesteert zich als één van de pijlers door zijn gehele oeuvre.
Kijk ook op www.dikbox.nl