Weer sportief worden op je 60e en het leuk vinden ook!

Al meer dan 10 jaar organiseert Sportservice Heemstede-Zandvoort samen met de gemeenten Heemstede en Zandvoort fitheidstesten voor 60+’ers. Op zaterdag 2 maart is de test in Heemstede, in Sporthal – Sportplaza Groenendaal. Inwoners van 60plus zijn van harte welkom.

Fitheidstest 
Al meer dan 2.500 deelnemers hebben de afgelopen jaren aan de fitheidstest deelgenomen. In maart worden in totaal weer zo’n 350 deelnemers verwacht op de testlocaties. Naast de fitheidstest worden aansluitend ook sportieve activiteiten georganiseerd. 

De fitheidstest is bedoeld voor inwoners in de leeftijd van 60-75 jaar die graag meer zouden willen bewegen dan zij nu doen. De fitheidstest duurt 1,5 uur, is speciaal voor 60-plussers ontwikkeld en meet onder meer uithoudingsvermogen tijdens het wandelen, lenigheid, handvaardigheid, knijpkracht, reactiesnelheid en bloeddruk. Bij de test is ook een arts aanwezig, die waar nodig medisch advies kan geven. Na afloop van de test krijgen de deelnemers een beweegadvies.

Bewegingsactiviteiten

Direct na afloop van de fitheidstest kunnen deelnemers aansluiten bij een van de vele sportieve activiteiten die rondom de sporthallen worden georganiseerd, van wandelen tot walking football (wandelvoetbal), dans en fitness. De betrokken verenigingen en organisaties zorgen voor een gevarieerde, verantwoorde en veilige les van een uur in een ontspannen sfeer. Wie enthousiast wordt, krijgt een aanbod om een aantal keer te komen kennismaken bij reguliere sportlessen van de aanbieders.

Testleiders

Team Sportservice is nog op zoek naar enkele testleiders, die tegen een vergoeding van €35,- per dag willen assisteren bij het begeleiden van de testonderdelen. Aanmelden kan bij hhabers@teamsportservice.nl.

Inschrijven

Inschrijven voor de test kan online t/m 24 februari, via https://jouw.teamsportservice.nl/heemstede-zandvoort/