Wedstrijd HFC-DIO gestaakt voor eindsignaal afgaat

Een monsterscore bereikte HFC Heemstede afgelopen zondag tegen mede titelkandidaat DIO. Met maar liefst 8-0 werden de Haarlemmers aan de kant gezet.
Echt opzienbarend was dat ook weer niet. Heemstede beschikt over een uiterst gemotiveerde vriendenploeg. Bij vlagen met leuk combinatievoetbal. Na wat mindere jaren groeit de vereniging en heeft het een goed stel voetballers aan zich gebonden. Een groot aantal is al vanaf de jeugd bij de vereniging actief. Dit seizoen moest promotie naar de vierde klasse er maar eens van komen, vinden ze bij HFC Heemstede. Ze zijn op de goede weg en staan virtueel aan kop van de ranglijst in de vijfde klasse. In aanvang van de wedstrijd betrok Heemstede de verdedigende stelling, al bleek dat behoudende nergens voor nodig. Heemstede heeft een goed draaiend hecht collectief. DIO heeft geen slechte ploeg. Ze staan ook hoog op de ranglijst, maar kwamen tegen HFC duidelijk tekort. Na tien minuten zette Brian de Boo goed door en bediende Marco Trox die eenvoudig de verre hoek kon kiezen.De 1-0 was een feit. Even later kon DIO verdediger Asubon met een rode kaart vertrekken.
Met zijn elleboog had hij Mathijs Postma bewerkt. Het werd vanaf dat moment prijsschieten voor HFC Heemstede. Uitgespeelde kansen kreeg DIO amper waar Heemstede kon uitlopen tot 4-0 tot de rust. Postma bleek op schot net als Trox reeg hij de doelpunten aaneen. DIO begon na de rode kaart steeds meer te mekkeren en de scheidsrechter had het gedaan. Het resulteerde in gele kaarten. Na de theepauze schoot verdediger Jan v.d. Nes, een als voorzet bedoelde bal, over doelman De Jong van DIO heen. Liefting en Schoonderbeek konden ook een doelpunt achter hun naam schrijven.
Kort voor het eindsignaal ontstond een vechtpartij. Vanaf de HFC bank zou iets onaardigs zijn gezegd tegen Mohamed Harraou. Deze wond zich zo op dat hij op de vuist ging met begeleiders, tegenstanders en zelfs zijn eigen spelers. Na enige afkoeling besloot de scheidsrechter de wedstrijd na 85 minuten te staken. De overwinning zal niet ter discussie staan bij de voetbalbond dus is HFC Heemstede goed op weg naar de titel.