“We zijn er bijna”

Voetbal is een wintersport en als het weer steeds mooier wordt, en het dus lekkerder is langs en op het veld, dan is de competitie zo goed als afgelopen. Er is voor HBC afdeling G-voetbal ook nog maar 1 wedstrijd te gaan, dus ze zijn er bijna. Alleen nog even een paar punten verzamelen. Met die opdracht van coach Jan ging het team het veld op afgelopen weekend.

Het was wennen aan het kleine veld van Bloemendaal. Een pass was al snel te hard, waardoor de bal al snel weer over de achterlijn of zijlijn was. Na een minuut of 10 kreeg HBC in de gaten hoe er op dit veld gespeeld moest worden. Toen ook vielen de doelpunten. Eerst 1 van Arjen, vrijwel direct gevolgd door 1 van Bloemendaal. Het lukte echter steeds beter het spel onder controle te houden en HBC ging dan ook met een positieve score, 1-3, naar de kleedkamer.

Met coach Leo, en wat andere omzettingen, werd aan de 2e helft begonnen. De nieuwe spits, Davy, deed direct van zich spreken met een fraai doelpunt. Rustig uitspelen was het devies. De omstandigheden leenden zich daar ook voor. De overmacht in alle linies, een sterke reservebank, een goede scheidsrechter, een sportieve tegenstander en het scoreverloop (van beide teams nog 1 doelpunt). Het talrijke publiek genoot en dat niet alleen van het weer. Er zijn nog 3 punten te gaan voor deze competitie de boeken in kan. “We zijn er bijna.”