Wandelen met gids langs hofjes en monumenten

Haarlem Marketing organiseert de komende maanden op vrijdag en zaterdag om 14.00 uur een stadswandeling. U wandelt met deskundige gids langs mooie en bijzondere locaties in de historische binnenstad.

Op vrijdag gaat het om een algemene monumentenwandeling. Haarlem herbergt als tweede monumentenstad van Nederland een groot scala aan bijzondere historische gebouwen waarover de gids u alle informatie kan geven. De wandeling begint op de Grote Markt die gedomineerd wordt door de Grote of Sint Bavokerk en het prachtige stadhuis. De gids bepaalt daarna welke richting hij/zij opgaat om u zo veel mogelijk monumenten te tonen en kennis te laten maken met diverse architectuurstijlen. Tijdens de wandeling komt u langs verstilde pleintjes en kleine stegen en krijgt u inzicht in de geschiedenis van de stad.

Haarlem staat bekend als hofjesstad. De wandeling brengt u naar een aantal van de fraaiste hofjes, die ook in de wintermaanden het bezoeken meer dan waard zijn. De gids vertelt u over het ontstaan van de hofjes een en ander verlevendigd met anekdotes over de bewoners. U zult versteld staan van de rust die er in deze binnentuinen in het centrum van de stad heerst.

Alle wandelingen duren anderhalf uur (14.00 -15.30 uur) en beginnen bij het VVV Haarlem in het stadhuis op de Grote Markt. Het maximum aantal deelnemers per groep is 20. Kosten zijn €7,50 per persoon. Reserveren is gewenst en kan bij het VVV Haarlem, Grote Markt 2, Haarlem via 023 – 5 317 325 of info@vvvhaarlem.nl.

De eerstvolgende wandelingen zijn op vrijdag 5 februari:                   (Monumentenwandeling) en zaterdag 6 februari:               (Hofjeswandeling)