Wandel mee met de rollatorwandeling

Wanneer iemand afhankelijk wordt van een rollator wil dat niet zeggen dat je niets meer kunt. Het kan zelfs het begin zijn van een nieuw sociaal en sportief leven! Bewegen zorgt voor bevordering van de algehele fitheid en sociale contacten en haalt mensen uit een eventueel sociaal isolement. Vindt u het leuk om in gezelschap te wandelen? Gebruikt u een rollator? Wandel dan mee met de rollatorwandeling! Elke donderdag kunt hieraan deelnemen.

Rollatorwandeling in Zandvoort
Tijdens de mobiliteitsdag is Team Sportservice Heemstede-Zandvoort gestart met een wekelijkse wandeling voor rollatorgebruikers. Alle gebruikers van een rollator zijn van harte welkom om mee te lopen. Start- en eindpunt is donderdagmiddag bij de Blauwe Tram. De start is om 13.30 uur en na 30 minuten is de groep weer terug bij de Blauwe Tram, daar kan dan nog gezellig met elkaar een kopje koffie worden gedronken (op eigen kosten). Het tempo en de afstand worden aangepast aan het niveau van de groep. Door middel van het wandelen werken de deelnemers aan hun conditie en ervaren zij dat ze steeds een beetje langer kunnen lopen en/of makkelijker bewegen.
De begeleiding van de rollatorwandeling is in handen van een medewerker van Team Sportservice Heemstede-Zandvoort, Christopher Manuputty. Gezellig een begeleider meenemen is geen enkel probleem! Er zijn geen kosten aan verbonden. Deelname is op basis van eigen risico. Deze beweegactiviteit is in het kader van het sportimpuls Zeker Bewegen in Zandvoort. Dit is een sportstimuleringsproject voor iedereen ouder dan 60 uit Zandvoort die meer in beweging wil komen. Er is al een wandelgroepje in het verzorgingstehuis de Bodaan. Door dit succes wil Team Sportservice Heemstede-Zandvoort in samenwerking met Amie, fysiotherapie de Prinsenhof en Pluspunt op meer locaties gaan (rollator)wandelen.

Informatie
Voor meer informatie ga naar www.jouw.teamsportservice.nl/heemstede-zandvoort/ en volg ons op Facebook en Twitter via Team Sportservice HZ. Voor vragen bel naar 023–5734679 of mail naar Christopher Manuputty: cmanuputty@sportserviceheemstedezandvoort.nl.