VVD zet familie Brouwers in zonnetje

Op vrijdag 12 februari delen VVD Statenleden van Noord-Holland persoonlijk vele taarten uit aan personen en organisaties die iets bijzonders voor de gemeenschap hebben gedaan. In Heemstede ontvangt Cees Brouwers dit jaarlijkse compliment.

Met de VVD Taartenactie, die jaarlijks rondom Valentijnsdag wordt gehouden, worden mensen of organisaties in het zonnetje gezet vanwege hun bijzondere inzet voor de gemeenschap in hun buurt, wijk, dorp, stad, of regio. De VVD Taartenactie vindt dit jaar voor de tiende keer plaats.

De Noord-Hollandse inwoner van verdienste verdient extra aandacht. De actie die deze persoon op basis van een individuele beslissing neemt heeft een positieve en krachtige uitstraling naar de omgeving en bevordert de sociale cohesie in de plaats waar hij of zijn woont.

Zoals bekend is er extra druk op de sociale woningmarkt: het aantal Nederlanders dat (dikwijls buiten eigen schuld om), in een woningnoodsituatie terecht komt neemt niet af. Er dreigt een extra groep van zogenaamde ‘nieuwe daklozen’ te ontstaan die door baanverlies of echtscheiding letterlijk op straat komen te staan.

Met opgroeiende en uitvliegende kinderen heeft de familie Brouwers besloten om in hun eigen ruime huis de zolder geschikt te maken voor zelfstandige  bewoning om deze nood te helpen lenigen.

“We hoefden niet lang te zoeken naar een geschikte kandidaat, bij ons in de straat kenden we al langer een moeder die met haar twee kindjes op straat kwam te staan. In dat geval verliest de moeder haar kinderen, en daar wilden wij wat aan doen”, zegt de heer Brouwers.  Een geslaagde zolderverbouwing – die wel in een maand af moest!-  volgde.  Dankzij de vakkundige ondersteuning door bouwbedrijf Wim van de Glind en Mooyekind bouwadvies Heemstede is dit gelukt.

Dit heeft het hele gezin op het idee gebracht dat er veel meer gelijksoortige gezinnen in Heemstede moeten zijn die dit voorbeeld na zouden kunnen volgen. “We  hopen”, aldus de familie Brouwers, “dat goed voorbeeld goed doet volgen en roepen graag Heemstedenaren op om hierover na te denken.”