‘Vroeger waren we onsterfelijk’

De titel van het nieuwste boek van Bert Keizer is ‘Vroeger waren we onsterfelijk’ en daarover komt hij bij boekhandel Stevens in Hoofddorp vertellen op donderdagavond 7 april.

Bert Keizer is verpleeghuisarts, filosoof en schrijver. In 1994 plaatste hij een vet uitroepteken achter zijn naam met zijn eerste boek Het refrein is Hein, een zeer openhartig verslag van zijn werk als verpleeghuisarts, over het omgaan met leven en dood. Vele titels volgden en nu is er Vroeger waren wij onsterfelijk – De troost van filosofie, literatuur en geneeskunde.

In dit boek vertelt hij over zijn katholieke jeugd, de roerige jaren zestig, zijn studie filosofie en geneeskunde en zijn keuze om verpleeghuisarts te worden. Keizer neemt geen blad voor de mond, blinkt uit in helderheid, scherpte en het toegankelijk maken van de filosofie. Dat is wat hij, behalve vriendschap, deelde met René Gude. Zonder humor geen goed leven. Hij houdt van nadenken en vertellen, maar het moet wel ergens over gaan. Of zoals hij het zegt: “Als er iets is dat ik probeer overeind te houden in deze verhalen dan is het de troost van filosofie, literatuur en geneeskunde – stuk voor stuk regionen waar uitzonderlijk goed gedacht, gehuild en gelachen kan worden.”

Donderdagavond 7 april zijn belangstellenden welkom om 20.00 uur op het adres Nieuweweg 63. Informatie: 023-5640905