5_2018_boek_lezing_diggele_blokker

De vraag die doorgaans niet gesteld wordt over Palestijnen

Dinsdag 29 mei is er een interview van Michel Krielaars met Els van Diggele met als thema het boek ‘We haten elkaar meer dan de Joden’. Dit interview vindt plaats om 20.00 uur bij Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 in Heemstede.

Het boek handelt over verdeeldheid tussen Palestijnen onderling en de bezetting van de Palestijnse gebieden. Met aandacht voor de vraag die doorgaans niet gesteld wordt: waarom zijn Palestijnen soms banger voor elkaar dan voor de Israëliërs?

De broederstrijd, een constante in de Palestijnse geschiedenis, blijft verborgen achter de schermen van de wereldpolitiek, terwijl de gewone Palestijn er dagelijks schade van ondervindt. Rechtvaardigt de inmiddels vijftig jaar durende bezetting het negeren van dit drama?
Tien jaar na de burgeroorlog tussen Hamas en Fatah lijkt een Palestijnse onafhankelijke staat een gepasseerd station en stevenen de Palestijnen af op hun eigen tweestatenoplossing. Is dat het lot van een volk dat zich kan verheugen in een obsessieve media-aandacht en in de hoogste ngo-dichtheid ter wereld?

Els van Diggele bezoekt dissidenten en andere goed geïnformeerde onafhankelijke Palestijnen: mensen met lef, die vrijuit spreken. Ze woonde in Ramallah en maakt ons met beurtelings humor en ernst deelgenoot van haar speurtocht in de Palestijnse gebieden, waar niets is wat het lijkt.

Michel Krielaars is chef Boeken bij NRC handelsblad. Toegang: €5. Locatie: Boekhandel Blokker, Binnenweg 138 Heemstede. Reserveren gewenst via info@boekhandelblokker.nl of 023-5282472.