Voorlichting verslaving op College Hageveld

Op 1 en 2 april krijgen de leerlingen van Atheneum College Hageveld te Heemstede voorlichting over verslaving en gewoonten door ervaringsdeskundigen van Stichting Be Aware. 

Eén op de tien mensen ontwikkelt een verslaving in zijn leven, waarvan de oorzaak vaak in de pubertijd ontstaat. Jongeren worden blootgesteld aan steeds meer verleidingen. Ze experimenteren vaak niet alleen met alcohol en drugs, maar worden ook verleid tot overmatig gamen, series kijken of voortdurend gebruik van sociale media. 

Stichting Be Aware heeft een interactief programma dat dicht bij de belevingswereld van de leerlingen staat.Met stemkastjes kunnen leerlingen anoniem vragen beantwoorden, waarvan de uitslagen direct op het bord verschijnen. 

Hierdoor wordt duidelijk dat ze niet de enigen zijn met een bepaald gedrag of probleem. Mede door de gecreëerde veiligheid in de klas gaan leerlingen over het onderwerp en hun problemen met elkaar in gesprek. Hun kennis neemt toe, waardoor zij zich beter bewust zijn van de risico’s van bepaald gedrag en vooral van de mogelijkheid om hierin zelf keuzes te maken. 

Meer informatie op www.stichting-be-aware.nl